Nickerie.Net, donderdag 16 november 2006


CCN wordt trekpleister

Kenneth Donk, 14/11/2006

NIEUW-NiCKERIE - "De renovatiewerkzaamheden aan het schouwburgcomplex van het Cultureel Centrum Nickerie verlopen vlot. Het is al een poosje zo dat er nu, na ongeveer 17 jaar, geen water meer in het gebouw staat. We hebben de heropeningsdatum van de schouwburg vervroegd van 31 december 2006 naar 25 december 2006," woorden van Mohammed Amzad, van Nickerie City Church, belast met de renovatie.

Zijn woorden roepen herinneringen op aan de inauguratie van het gebouw op 6 november 1976. Enkele maanden daarvoor schreef de toenmalige beheerder van het CCN, mevrouw J.Polanen- van Hedel, namens de voorzitter ir. A.D. van Dijk het volgende aan tien persoenen voor een te vormen denkgroep: "Het behoeft enige moed om over de opening van het theater te spreken. Immers, al vele malen zijn er activiteiten geweest in verband met een opening, zoals vergaderingen en besprekingen, maar er kwam géén opening! Nu, in augustus 1976, durven we het aan om u te zeggen, dat het theater geopend zal worden in de eerste week van november 1976. Het gebouw is klaar en de afwerking is nu zodanig georganiseerd, dat dit binnen drie maanden gebeurd is…"

Nu, 30 jaar later, moeten nog steeds de nodige financiën binnenkomen, om de herstelwerkzaamheden te kunnen uitvoeren. Gedacht wordt aan het organiseren van een Teleton. Een kleurkaartenactie is in de maak. Hieraan zal vooral de jeugd zijn bijdrage moeten leveren. "Alle educatieve activiteiten ten behoeve van de jeugd gehouden in de schouwburg, zullen vrij zijn," zegt Amzad. Hij denkt daarbij o.a. aan

wedstrijden tussen scholen. Op korte termijn zullen de verschillende fasen van het uitgevoerde renovatieprogramma worden opgeleverd. Amzad heeft op programma een restaurant, met een nabij meertje, en cabanas die ruimte bieden aan 20 personen. Voor elk continent komt een hut en die wordt zodanig ingericht dat het betreffende continent herkenbaar is. Antarctica, bijvoorbeeld, zal super gekoeld zijn. Verdeeld over het gehele terrein komen fonteintjes. Er komt entertainment; avonden voor gehuwden, avonden voor jongeren, shows en nog veel meer. Wel zal het Centrum alcohol- en rookvrij gehouden worden. " Wij moeten de mensen iets bieden dat op een hoger niveau staat," zegt Amzad vol vertrouwen.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,16 -11-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics