Nickerie.Net, maandag 20 november 2006


Nickeriaanse monumenten krijgen schoonmaakbeurt

Kenneth Donk, 18/11/2006

NIEUW-NICKERIE - Kasi Brickbeharie kan het niet aanzien, dat de Nickeriaanse monumenten er zo bij staan. Volgens hem moeten wij niet op hoogtij dagen wachten om die een beurt te geven. Daarom is hij vandaag begonnen met het monument ter herdenking van de Hindostaanse immigratie op de hoek van de L.H.Wix en de Hendrikstraat. Hierna krijgen alle monumenten van Nickerie van hem een beurt.

Voor 25 november aanstaande moet dat zijn gebeurd. Ricardo Tolud, coŲrdinator Cultuur in Nickerie van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (MINOV), vindt het een goede zaak. Hij zegt:" Men hoeft niet te wachten op de overheid. Het is geen slecht idee". Niemand, ook de overheid niet, betaalt hem voor dit werk dat hij vrijwillig doet. Daarvoor reist de 68-jarige Kasi van Klein Henarpolder met de bus naar Nieuw-Nickerie.

"Mozes is dood, maar God leeft nog," is zijn spreuk. Kasi: "Geld heb ik niet, maar ideeŽn wel. Eerst doen dan praten". Op de vraag of hij een boodschap heeft voor de jongeren antwoordt hij: "Blijf niet wachten op de overheid. Er is veel werk te doen op begraafplaatsen, voor ouden van dagen en kindertehuizen. Lever je bijdrage aan de maatschappij. Als met een geweer een schot is afgelost, komt die hagel niet terug. Doe de dingen wanneer je nog jong bent. Plant de boom nu en morgen zal je oogsten."I

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,20 -11-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics