Nickerie.Net, maandag 20 november 2006


Opnieuw twee verkeersdoden in Nickerie

Asha Chaturi, 20/11/2006

NIEUW NICKERIE - Afgelopen weekeind zijn in het district Nickerie, even als een week ervoor, weer twee verkeersdoden gevallen. Vorig weekeind vonden op zaterdag, als gevolg van één verkeersongeval op de Oost-Westverbinding twee personen de dood. Het gaat deze keer om twee afzonderlijke gevallen, waarbij twee weggebruikers het leven lieten.

Op zaterdagochtend was de dertiende verkeersdode te betreuren toen de 28-jarige Perdiepkoemar Datadien om het leven kwam. Het slachtoffer reed als bestuurder van een wit gelakte Mazda op de Graderweg, komende uit Nieuw Nickerie en gaande in de richting Waldeck. Op de kruising Graderweg/Julenweg werd hij aangereden door een groen gelakte Toyota Carina, komende uit de Arnold Julenweg.

Voorlopig onderzoek van de politie doet vermoeden dat de veroorzaker met vrij hoge snelheid heeft gereden en bovendien geen voorrang heeft verleend aan Datadien. De bestuurder van de Toyota Carina, raakte bekneld in zijn auto. De brandweer moest eraan te pas komen om hem uit zijn benarde positie te bevrijden. Hij is opgenomen in het Lachmipersad Mungra Streek Ziekenhuis Nickerie (SZN).

Het stoffelijke overschot van Datadien is door de politie in beslag genomen voor obductie.

Het tweede ongeval met dodelijke afloop deed zich zondagavond voor op het Nationaal Project waarbij een terreinwagen drie voetgangers op de Suikerietstraat van achteren heeft aangereden. Bij dit ongeval is een 25 jarige jongenman bezweken, terwijl de twee andere in een kritieke toestand zijn opgenomen zijn in het ziekenhuis.

Het rijgedrag van autobestuurders in Nickerie wordt met de dag roekelozer. De laatste dagen is ook gebleken dat de serveillance van de politie sterk is teruggelopen. Dat heeft ook geleid tot het verslechteren van het rijgedrag van heel wat bestuurders. Het aantal verkeersongevallen met dodelijk afloop in Nickerie zou voor de politie reden genoeg moeten zijn om de toenemende verkeerscriminaliteit harder aan te pakken. Bewoners van Nickerie zijn van mening dat de politie preventief te werk moet gaan om de verkeersongevallen terug te dringen en zo mensenlevens te sparen.-.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

,20 -11-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics