Nickerie.Net, maandag 11 december 2006


Wederom aanrijding met dodelijke afloop in Nickerie

21/11/2006

Nickerie -  Het district Nickerie heeft een nogal triest en woelig weekend van aanrijdingen met dodelijke afloop gekend. Het weekend begon met een dodelijke aanrijding op de kruising van de Graderweg en de Arnold Joulenweg op 18 november waarbij een jonge autobestuurder het leven liet. Zondagavond voltrok zich tegen acht uur ‘s avonds wederom een aanrijding met dodelijke afloop. Deze aanrijding vond plaats aan de Suikerrietstraat op het Nationaalproject waar een groen gelakte Hilux terreinwagen vier personen van de berm sleurde. Gewestelijke politiecommandant, Kenneth Bruining, zei in een interview dat de bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs en vermoedelijk met een zeer hoge snelheid heeft geraasd over de hobbelige weg en de controle over het stuur moest hebben verloren.

Foto: de fatale aanrijding aan de Suikerrietstraat te Nationaalproject, Nickerie.

Bij dit ongeval is de 24- jarige Vidjai Rajpaul om het leven gekomen, terwijl drie anderen moesten worden vervoerd naar het Dr. L. Mungra Ziekenhuis voor observatie en medische behandeling. Rajpaul is door de terreinwagen ettelijke meters, van waar hij met zijn vrienden stond, meegesleurd. Familieleden die het plotselinge verlies van hun dierbare, niet ver van zijn woning,  konden hun tranen niet bedwingen en lieten die de vrije loop. Binnen korte tijd heeft Nickerie drie verkeersdoden genoteerd. Zowel GPK Bruining als hulpofficier Elfriet Metroos zijn niet te spreken over het roekeloos rijgedrag van weggebruikers en ook geen eigen verantwoordelijkheidsgevoel tonen in het verkeer. DBS heeft uit betrouwbare bronnen vernomen dat de chauffeur die niet in het bezit is van een rijbewijs en de eigenaar van de wagen reeds op vrije voeten zijn, wat de gemeenschap wel verbaasd.

Zij vraagt zich af hoe dit mogelijk is. Ook is aangegeven dat beide heren behoorlijk onder invloed van alcohol waren. Ooggetuige Harry Franklin verklaarde tegenover DBS dat de politie vaker ruw en onvriendelijk omgaat met de burgerij als zaken zich voordoen. Hij is van mening dat politie-ambtenaren voortaan beter op hun woordkeuze moeten letten en vriendelijker voor de dag moeten komen als zij de het gezegde “de politie is mijn beste kameraad” nog hoog in het vaandel willen houden. Het is verwachtbaar dat de politie verscherpt zal optreden in het verkeer en niet zal aarzelen om zaken strakker aan te pakken. GPK Bruining maakte van de gelegenheid gebruik om ouders te vragen erop toe te zien dat hun kinderen de wettelijke leeftijd hebben bereikt voordat zij bijvoorbeeld een bromfiets voor hen aanschaffen. Vaak genoeg heeft de politie gezien dat mensen bromfietsen rijden, maar geen kennis van het verkeer hebben met alle nare gevolgen van dien. Ook het hangvolk voor de verschillende scholen zal aangepakt worden.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

, 21-11-2006

 

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics