Nickerie.Net, maandag 11 december 2006


WiN start digitale hulpverlening in Nickerie

Nickerie -  ‘De jeugd heeft de toekomst, maar de weg er naar toe is niet zonder obstakels’, aldus voorzitter Glenn Tjon Tjauw Liem van WiN. Hulpverlenende instanties beklagen zich vaak erover dat ze een relatief klein bereik hebben onder jongeren.Uit allerlei researchactiviteiten van de Stichting Welzijns Instituut Nickerie (WiN) is vast komen te staan dat veel jongeren niet met hun problemen naar hulpverlenende instellingen gaan, maar vaak die voor zichzelf houden. WiN’s voorzitter, G.O.Tjon Tjauw Liem, zegt dat dit probleem aanzienlijk is in Nickerie.

Foto:Enkele van de hulpverleners tijdens de testfase van het systeem in het WiNhuis, vanwaar WiN gisteren van start is gegaan met digitale hulpverlening aan jongeren.

Om deze barrière te doorbreken, heeft de Stichting na veel brainstorming het besluit genomen om van start te gaan met een digitale hulpverleningsafdeling waar jongeren hun problemen en of vragen naar toe kunnen mailen. Hun vragen zullen door een speciaal team van deskundigen binnen drie dagen beantwoord worden. Volgens de WiN-voorman is het voordeel bij internethulpverlening dat de jongeren anoniem kunnen mailen en de vrijheid hebben om zelf het tijdstip en tempo te bepalen waarop zij via de digitale snelweg gebruik wensen te maken van deskundige hulpverlening. De jongeren hoeven niet fysiek aanwezig te zijn en kunnen vanuit elk punt inloggen op het internet om contact te maken met de hulpverleners.

Ook geeft dit systeem hen het gevoel van privacy en veiligheid om hun relaas digitaal te verwoorden. Het systeem is gisteren tijdens de verjaardag van het verdrag van de Rechten van het Kind in het WiNhuis aan de Gouverneurstraat gelaunched. Jongeren van deze tijd beheersen alle akkevietjes van het internet, dat een grote aantrekkingkracht heeft op jongeren over de hele wereld en dus ook in het district Nickerie, zegt Tjon Tjauw Liem wel verzekerd. Indien deze manier van hulp bieden aanslaat, zal WiN overgaan tot andere vormen van webassistance. Stichting WiN kan bereikt worden via website: www.stichtingwin.com, terwijl haar e-mailadres stichtingwin@sr.net is.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

, 22-11-2006

 

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics