Nickerie.Net, maandag 11 december 2006


Onvrede over politieoptreden verkeersdode Nickerie

23/11/2006

Nickerie -  De aanrijding van zondagavond aan de Suikerrietstraat te Nickerie waarbij de 24- jarige Widjay Raadj Paul het leven liet, heeft voor veel beroering gezorgd bij de buurtbewoners en naaste familieleden. Zij zijn niet te spreken over de wijze waarop de politie is opgetreden. Behalve dat de politie onvriendelijk was op de plaats des onheils, heeft zij de veroorzaker van dit ongeval vrijuit gezonden. Ooggetuige Hasan Mohamed die vlakbij woont en alles heeft zien gebeuren, verklaarde tegenover DBS dat beide mannen behoorlijk dronken waren en allerlei krachttermen hebben geuit.

De buurtbewoners en familieleden van Widjay zijn enorm teleurgesteld in het politie-optreden. Ook hebben zij gezegd dat ene H.P., de eigenaar van de wagen het volgende gezegd heeft: ‘No wan sma kan du mi neks, mi na moni man, mi ab’ contacti en m’o lusu’, terwijl hij met een flesje Stout zwaaide en de chauffeur T.B. die geen rijbewijs heeft, een blikje Oranjeboom in handen had. Van de politie heeft DBS begrepen dat de dienstdoende agent geen symptomen van dronkenschap heeft geconstateerd. GPK Kenneth Bruining zei verder dat hij begrijpt wat er speelt en dat het strafrechtelijk onderzoek doorgaat. Gezien de rapportage, is er geen regel dat de bestuurder in verzekerde bewaring wordt gesteld. Familie en kennissen die ook bij de GPK waren, hebben ook hun misnoegen geuit over dit geval.

 

Zij eisen een grondig onderzoek en hopen dat het recht zal zegevieren. Punt is dat zij de politie oneerlijk vinden. Anderzijds hebben de familieleden en kennissen van Widjai zich ook geërgerd aan de manier waarop de arts K.Matai de dood heeft vastgesteld zonder het slachtoffer aan te raken en of te onderzoeken. ‘A soso luku a man, a tak a boy dede,’ zei Shailesh Ghirad, een der slachtoffers die met wat schrammetjes het ongeval overleefde, samen met enkele vrienden. De familie heeft aangegeven deze zaak niet zo te zullen laten en verdere stappen zal ondernemen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

, 23-11-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics