Nickerie.Net, maandag 11 december 2006


Rijstverwerker B. Ramadhin: Het lijkt alsof de regering niet weet dat Nickerie bestaat

Nickerie -  Rijstverwerker B. Ramadhin is niet te spreken dat de regering geen enkel gehoor geeft aan de noodkreet van de landbouwers uit Nickerie. “Het lijkt alsof de regering niet weet dat Nickerie bestaat. Ik heb al meer dan drie maanden ontheffing aangevraagd voor de import van 15 stuks Farmtrac 70 tractoren uit India en tot op heden is alles nul op het request”, zei de boze rijstverwerker in een interview met DBS. Hij heeft naar zijn zeggen een Letter of Credit bij DSB geopend. Intussen staan er reeds 9 splinter nieuwe tractoren op de haven geparkeerd. Ondanks herhaalde pogingen ontheffing te krijgen, is Ramadhin toch daarin niet geslaagd.

Hij is de situatie nu echt wel beu geworden. Hij zegt niet meer te zullen bedelen bij de instanties, maar deze tractoren gewoon door te zullen voeren naar Guyana dat wel ontheffing geeft voor landbouwinputs. Hij is nu bezig met mensen in Guyana die al klaar staan deze tractoren te kopen. Harinarain Oemraw zegt dat hij het heel erg vindt dat het machinepark dat meer dan twintig jaar oud is niet vervangen kan worden, dankzij de kortzichtigheid van zo een regering. Oemraw wilde ook kwijt dat er eind van deze maand een partij chemicalien binnen moet komen en waarop ook nog steeds geen ontheffing is verleend, terwijl het verzoek daartoe allang is gedaan. Dit is een ernstige aanslag op de productiesector.

 Zowel Ramadhin als Oemraw heeft bevestigd dat de minister van LVV, VP Sardjoe en de minister van Financien allemaal op de hoogte zijn van dit geval, maar dat geen enkele actie wordt ondernomen. Ramadhin zei verder dat tegen eind november nog eens zes Farmtrac 70 tractoren uit India zullen aankomen. Terwijl particulieren de rijstsector op de een of andere manier proberen op te krikken zorgt de regering er voor dat zij rustig verder stikken, zei Ramadhin gebelgd.

DBS heeft verder kunnen achterhalen dat de mensen is voorgehouden dat zij vijftien boeren moeten inschrijven bij de KKF om een tractor te kunnen kopen. Waarom dit moet gebeuren blijft een grote vraag, zei Oemraw. Ook is het zo dat de tractoren veel duurder zullen uitkomen zonder ontheffing. Rijstverwerker B.Ramadhin wees er tevens op dat hij nu ook bewaarloon voor de tractoren moet betalen wat meer kosten met zich meebrengt. Jammer dat de staat Suriname niks doet, terwijl de overheid van Guyana al groen licht heeft gegeven om de tractoren rechtenvrij over te nemen. Aldus rijstverwerker B.Ramadhin die enorm teleurgesteld is in deze kwestie.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

, 23-11-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics