Nickerie.Net, maandag 11 december 2006


‘Hesdy Daniël is vermoord’

Wageningers geloven politierapport niet

Nickerie -  Hesdy Daniël is zes weken terug niet per ongeluk in het Maratakkagebied om het leven gekomen. Hij is koelbloedig neergeschoten door de jagers waarmee hij was gaan jagen. Dit zegt een bewoner uit Wageningen na rontgenfoto’s, direct na het gebeuren, in het EHBO-ziekenhuis Nickerie te hebben gezien. Op de rontgenfoto was duidelijk een schotwond in de schedel van Daniel te zien. Volgens de bewoner is er duidelijk geschoten met een ‘raket’. Dit type patroon wordt alleen gebruikt als men op grootwild jaagt. Na dit tragisch geval verklaarde de politie aan DBS dat Daniël, die als gids optrad, voor een konijn is aangezien.

 Hij en nog twee anderen lagen naast een kampvuur te slapen. De daders hadden het inmiddels uitgedoofde kampvuur voor de ogen van een konijn aangezien. Ze schoten daarop met hagelpatronen. Daniël werd daarbij per ongeluk dodelijk geraakt. De politie geeft aan dat er drie hagels in zijn schedel zijn gevonden. De zaak werd afgedaan als een ‘tragisch ongeval’. Echter duiken er enkele vragen op. Als Daniël als gids optrad en de twee jagers die hem per ongeluk hebben doodgeschoten alleen ’s avonds waren gaan jagen, dan klopt iets niet. Immers, die twee jagers komen uit Paramaribo. Dat heeft de politie zelf verklaard.

Zoniet, dan moeten de twee daders de plek waar de anderen hun kampvuur hadden opgezet, hebben gekend. Dus je schiet niet meer in die richting, ook al zie je een ‘konijn’. Ten tweede lagen Daniel en nog twee andere jagers rondom het kampvuur te slapen. Als de politie beweert dat met hagels is geschoten, dan moet ten minste ook een van de andere jagers die ook lagen te slapen, zijn geraakt. Maar niemand dan alleen Daniël is geraakt. In dat geval zouden dan niet drie, maar meer hagels in zijn schedel zijn gevonden als met hagelpatronen is geschoten.

Hetgeen een familielid en een bewoner hebben verklaard na de röntgenfoto te hebben gezien, spreekt ook voor zich. Men vraagt zich ook af hoe men het gloed van een kampvuur als ogen van een konijn kan zien. Tegen deze achtergrond komt de omstandigheid dat deze twee heren die Daniël per ongeluk hebben gedood, een militair en een politie-agent, zijn in een bepaald licht te staan. Vele Wageningers geloven dat er veel meer aan de hand is, dan wat de politie heeft onderzocht. Maar uit vrees voor hun eigen leven wil niemand namen noemen of luid en duidelijk aan de bel trekken.
Gregory Rijssen
 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

, 23-11-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics