Nickerie.Net, maandag 11 december 2006


Per 1 januari 2007 geen btw meer voor rijstinputs in Guyana

Guyana -  De Guyanese minister van Landbouw, Robert Persaud, heeft bekend gemaakt dat er per 1 januari 2007 geen BTW meer zal worden berekend op landbouwinputs, w.o. meststoffen, diesel en machines. Dat zei hij als antwoord op vragen van GRPA (Guyana Rice Producers Association) tijdens de lancering van het door de EU gefinancierde programma ‘Onderzoek en Uitbreiding’ in Georgetown.

De minister heeft ook bevestigd dat met deze regeling de productiekosten in 2007 lager zullen uitvallen en zo voor vele voordelen voor de landbouwers zullen zorgen. GRPA secretaris-generaal Dharamkumar Seeraj juicht deze regeling toe. Hiermee zal de concurretiepositie van Guyana sterk verbeteren ten opzichte van andere landen in de regio, waaronder Suriname.

Seeraj zei dat zij blij zijn met deze snelle besluitvorming, nadat zij een week terug de overheid een lijst met vragen met betrekking tot de rijstsector hadden opgestuurd. De Guyanese landbouwsector heeft ook afgelopen woensdag een opboost bedrag van 1 miljoen euro’s ontvangen van de EU voor onderzoek en uitbreiding van de sector en tegelijkertijd het concurrentievermogen van Guyanese rijst op te krikken. Dit programma maakt deel uit van een 12.7 miljoen euro kostend programma voor verbetering van de rijstsector in Guyana. De launching hiervan vond plaats op het GRDB hoofdkwartier in Georgetown.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

, 02-12-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics