Nickerie.Net, maandag 11 december 2006


Nickerie krijgt eerste condoom automaat
Nickerie -  Vandaag, 1 december, is het Wereldaidsdag. In de hele wereld staan miljoenen mensen stil bij HIV en AIDS en bij de mensen die door dit virus zijn getroffen. Ook in Suriname zijn er veel activiteiten op en rond deze dag. Niet alleen in Paramaribo zijn er activiteiten. Nickerie zal vandaag de eerste condoomautomaat krijgen. Het is de bedoeling dat duizenden leerlingen van LTS, MULO en middelbare scholen in optocht naar het centrum van Nieuw- Nickerie lopen voor de ingebruikname van de machine. Om HIV& AIDS in Suriname zo doeltreffend en efficiŽnt mogelijk te bestrijden, introduceert het Nationaal Aids Programma (NAP), die een werkarm van het ministerie van Volksgezondheid is, een andere aanpak en structuur.

Het is de bedoeling dat Suriname een Nationale HIV- raad krijgt van burgers die in de samenleving hun sporen hebben verdiend en een breed maatschappelijk draagvlak hebben. Het NAP hoopt dat de president deze raad zal installeren. De Nationale Raad zal als taak hebben om elk jaar de stand van zaken te presenteren aan de president en het volk van Suriname. Het NAP stelt voor dat de vice-president voorzitter van de raad wordt. HIV & AIDS zijn niet langer uitsluitend een zaak van het ministerie van Volksgezondheid. Tien ministers zullen het beleid formuleren dat verspreiding van HIV/ AIDS helpt voorkomen en zorg, begeleiding en behandeling regelt. De strijd tegen AIDS is zeker geen zaak van de overheid alleen. Veel NGOís zetten zich al jaren in voor ondersteuning van mensen met HIV, voorlichting, bewustwording en begeleiding. Het NAP zal binnekort het Nationaal HIV-secretariaat heten (NHIVS).

Note N.Net: de automaat was nauwelijks een dag na de opening door onbekenden vernield. Er wordt nu gekeken naar een beter beschermde lokatie voor de automaat.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

, 01-12-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics