Nickerie.Net, maandag 11 december 2006


Dependance nationaal bureau genderbeleid Nickerie een feit

Nickerie -  In hetzelfde gebouw waar twee jaren terug de Stichting Stop Geweld tegen Vrouwen haar activiteiten vanwege financiŽle tekorten moest stopzetten, is nu het Bureau Genderbeleid Nickerie gevestigd. De opening werd zaterdag door minister Ganeshkoemar Kandhai van Openbare Werken verricht. DC B. Shankar zette in zijn toespraak het genderbeleid uiteen. Zo kon duidelijk uit zijn woorden worden gehaald dat er evenwicht en gelijkwaardigheid tussen de beide seksen wordt nagestreefd en niet dat gender te maken heeft met het voortrekken van de vrouw ten opzichte van de man.

Fotoís :OW-minister G.Kandhai samen met DC Shankar en medewerkers van de Nederlandse ambassade. Opmerkelijk was ook de aanwezigheid van parlementariŽr Otmar Rodgers.

Volgens Shankar hebben beide seksen elkaar nodig om samen doelen te bereiken. De vrouw beschreef hij als het symbool van bevruchting, progressie, positivisme en ook dat de vrouw de voorloper is van alles op aarde. Na de woorden van Shankar belichtte Randjana Mahabier hoe het Integraal Actieplan IGAP 2006-2010 tot stand is gekomen. In dit plan dat ook op die dag is gelaunched, komen aspecten zoals seksueel geweld, armoede en economie voor alsook institutionele versterking. Cornelly Olivieira die opmerkte dat de aanwezigheid van vrouwen uit de polder geheel ontbrak bij de opening, zei dat vrouwen in Nickerie niet achter moeten blijven en economisch afhankelijk moeten zijn, maar ook zelf aan de slag moeten om inkomsten te genereren.

Olivieira die het woord voerde als voorzitter van Women in Business zei dat Nickerie veel economische potenties heeft waarin de vrouw zeker een belangrijke rol kan gaan spelen, daar Nickerie ook bekend staat al een zaken- en productiedistrict in het Westen van Suriname. Als kickstarter gaf zij DC Shankar enkele registratieformulieren voor het opzetten van een netwerk door vrouwen. Naar zeggen van Olivieira is het precies vijf voor twaalf en het werk moet op gang komen. De economische afhankelijkheid van de vrouw moet tot het verleden gaan behoren. Zij moeten nu in business gaan, zei Olivieira bij de opening van de dependance aan de Kaolanstraat. Oivieira is ook vertegenwoordiger van NGOís.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

, 06-12-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics