Nickerie.Net, maandag 11 december 2006


Nickerie op weg naar level II in het decentralisatieproces

Nickerie -  Nadat gisteren DC Shankar en DLGP’s directeur mr.Bas Ahmadali de eerste steen hadden gelegd voor de uitbreiding van het districtscommissariaat, was het vrij duidelijk dat Nickerie koerst naar de certificatie voor het level II gedeelte binnen het decentralisatieproces. Dit district heeft met succes op 9 november de level 1 certificering behaald. DC Shankar zei ter gelegenheid van de eerste steenlegging dat deze dag de historie ingaat als een bijzondere bladzijde, waarin de constructie van het gebouw dat symbool staat voor decentralisatie, is gegrifd.

Nickerie heeft bewezen dat gelijk na toestemming zij binnen drie dagen met man en macht heeft gewerkt aan de voorbereidingen voor de bouw, die volgens verwachtingen al in het eerste kwartaal van 2007 af zal zijn. Het gebouw komt voor het volk en wordt zelfstandig en in eigen beheer neergezet. Hij vroeg het Nickeriaanse volk dan ook om zijn hulp en bijdrage daarvoor te leveren. Dit gebouw heeft destijds veel stof doen opwaaien en wordt na ellenlange discussies eindelijk zichtbaar. In dit gebouw zal, in samenspraak met het volk, het beleid, beheer en bestuur van Nickerie bepaald worden. DLGP’s directeur, mr.Bas Ahmadali, blikte terug hoe Nickerie in de afgelopen periode steeds weer doorzetting en positiviteit heeft gedemonstreerd dat beloond is met de level 1 certificering.

 

Ook het geloof en vertrouwen dat steeds sterk werd geëtaleerd, heeft gemaakt dat Nickerie nu op het punt staat om door te trekken naar level II. Om level II ook met succes te behalen, is het nodig dat alle organen als één team goed moeten functioneren nu zij de financiële bevoegdheden zelf in handen hebben. ‘Nu hoeven wij niet te komen vertellen, maar moeten we komen kijken hoe Nickerie het doet’, zei Ahmadali. In deze fase speelt burgerparticipatie ook een belangrijke rol. Het districtsbestuur onder leiding van de DC zal dan zorgen voor een goed jaarplan met alle zaken die gerealiseerd moeten worden. Op 21 december start level II officieel voor Nickerie.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

, 06-12-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics