Nickerie.Net, maandag 11 december 2006


Mirelva Amatredjo:‘wij moeten reizen als haringen in een ton naar Apoera en Washabo’

Nickerie -  Leerkrachten op de inheemse scholen te Washabo en Apoera zijn niet te spreken over de manier waarop zij urenlange reizen moeten maken om hun bestemmingen te bereiken. De vrij jonge Mirelva Amatredjo uit Paramaribo beschreef deze reis voor DBS als een waarbij je net als haringen in ton moet zitten. Zij is pas dit jaar begonnen met lesgeven in West-Suriname. Ook de uit Nickerie afkomstige leerkracht Sharita Bierdja van O.S.Apoera hoopt vurig in de nabije toekomst prettig te kunnen reizen. Zij zit al sedert mei van dit jaar op Apoera. Overigens hebben de leerkrachten het behoorlijk naar hun zin, daar alle basisbehoeften zoals verblijf, elektra en watervoorziening in Apoera aanwezig zijn.

foto1: Schooljuf Mirelva Amatredjo die les geeft op de St. Thomas More school te Washabo

Wat het leven ook verder aangenaam maakt, is het feit dat er nu ook een goede telefoonverbinding is met Apoera en omgeving. Juf Natasha Sabajo is net als haar collega’s erg blij met deze ontwikkeling, omdat zij op elk moment van de dag met hun familieleden kunnen communiceren, waardoor die leegte ook op deze manier wordt opgevuld. Sabajo heeft bewust gekozen om les te geven in het binnenland. Zij is al drie maanden werkzaam op O.S.Apoera.

foto2: Leerlingen van de St. Thomas Moreschool te Washabo wachten op de schoolbel om in hun klassen te gaan.
 

Zij spoort de pas afgestudeerden aan om na hun studie voor het binnenland te kiezen om ervaring op te doen. De kinderen van het binnenland hebben goede leerkrachten nodig om tot ontwikkeling te komen, zegt Natasha Sabajo. Zowel de leerkrachten van de St.Thomas More als die van de O.S.Apoera werken vol goede moed verder en kijken uit naar beter vervoer van en naar hun bestemmingen. Er zijn reeds voorstellen gedaan. Het wachten is nu wat de reactie zal zijn van het Minov.
 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

, 06-12-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics