Nickerie.Net, maandag 11 december 2006


Van Dijk verlaat Canawaima Management

Beta Debidien, 11/12/2006

NIEUW NICKERIE - Door heel veel dank uit te spreken aan het adres van het personeel van de Canawaima Management Company (CMC) en een goede vaart toe te wensen voor de komende periode, heeft Gilbert van Dijk donderdag afscheid genomen als president-commissaris van het bedrijf. Van Dijk, die de afgelopen vier en een half jaar leiding gaf aan de CMC, is ervan overtuigd dat het bedrijf grotere hoogten zal bereiken en daarmee ook een bijzondere bijdrage zal leveren aan de verdere ontwikkeling van het district Nickerie. Canawaima, die sedert 1998 de veerverbinding tussen Suriname en Guyana verzorgt, blijkt nu bijzonder belangrijk te zijn in het kader van de ontsluiting van het noordelijk deel van Zuid Amerika.

Gilbert van Dijk President Commissaris van de Canawaima Management Compagny krijgt een cadeau van het personeel

Volgens de scheidende president commissaris heeft de Canawaima het beleid afgestemd om klaar te zijn voor het moment dat er inderdaad extra verkeer komt. Jaarlijks gaan ongeveer 50.000 mensen over de weg naar van Guyana, daarnaast worden er ook enkele duizenden auto's overgezet.

Van Dijk blikte terug naar de zaken die zijn gerealiseerd in de afgelopen jaren. De Raad van Commissarissen (RvC) heeft als eerste actie ondernomen om de financiele huishouding op orde te brengen, daarnaast zijn de faciliteiten verbetert door achterstallige onderhoud te plegen. Ook de relaties met de verschillende diensten heeft de RvC geordend. "Wat dat betreft zijn er enkele zaken nog af te handelen" zegt van Dijk. Er is ook gezorgd dat de Douane, de Politie , de Militaire Politie en de immigratieautoriteiten optijd aanwezig zijn, zodat er geen stagnaties optreden bij de afvaarten naar Guyana.

De raad is ook een succesvolle relatie aangegaan met Telesur. "We zijn volledig ontsloten wat communicatie betreft". Van Dijk zegt dat de Canawaima daar voordeel aan heeft en is van plan een busniss centre op te zetten en wil de zaken op een professionele wijze aanpakken bij de oversteekplaats te Zuid Drain. Jonh Sandy zal de vrij gekomen post over nemen binnen de RvC.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,11-12-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics