Nickerie.Net, maandag 11 december 2006


Glasvezelkabel Nickerie ondergaat onderhoudsbeurt

Beta Debidien, 11/12/2006

NIEUW NICKERIE - Het Telecommunicatie bedrijf Suriname (Telesur) is bezig met reguliere onderhoudswerkzaamheden aan de glasvezelkabel langs de Oost-Westverbinding in het westelijk deel Nickerie. "Momenteel worden er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd in dat deel van de weg dat ligt tussen de Groot Henarpolder en Nieuw Nickerie" zegt Charles Djono, supervisor kabelprojecten bij Telesur.

 "Dat het westen van het land de afgelopen twee dagen geen radiosignalen kan opvangen en ook geen televisiebeelden heeft uit Paramaribo, komt niet doordat wij werken aan de glasvezelkabel, maar wel door het uitvallen van bepaalde apparaten in het district Coronie" zegt Djono. Het werk ondervindt enorme stagnatie vanwege de regens die intussen zijn ingevallen in Nickerie. De supervisor constateert dat er problemen zijn opgetreden in bepaalde delen van de glasvezelkabel. "Dit soort problemen hebben wij vaker in de gebieden waar veel klei voorkomt, omdat de kabel door onbekende redenen verloopt". Hij vindt het raar dat zulks gebeurt. De probleemgevallen worden hersteld middels het aanbrengen van een speciaal materiaal die ervoor moet zorgen dat de kabel geen schade meer ondervindt. Hij merkt op dat bij de beschadiging van de glasvezelkabel er een knik ontstaat, waardoor de telefoonverbinding steeds slechter wordt.

"Wij zijn bezig uit te kijken naar alternatieven om deze zaak helemaal goed aan te pakken". In dat kader wordt er ook andere methode toegepast om beschadigingen te verkomen wat het telefoonverkeer betreft. De onderhoudswerkzaamheden zijn maandag jongstleden gestart en zal nog ongeveer een week duren.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,11-12-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics