Nickerie.Net, maandag 11 december 2006


Verhoogde surveillance door de politie tijdens de feestdagen

Asha Chaturi, 11/12/2006

NIEUW NICKERIE - In verband met de jaarafsluiting en de drukte tijdens de komende feestdagen is de politie begonnen met hun jaarlijkse verhoogde controleactiviteiten. Hiervoor zijn er genoeg manschappen beschikbaar. Traditiegetrouw is de politie tijdens Kerst en de Jaarwisseling zichtbaarder te voet, op de fiets, motorfiets of auto. Met deze maatregel wil de politie de veiligheid verhogen, en vooral proberen te voorkomen dat er verkeersongelukken plaatsvinden tijdens de drukte.

Om zaken in goede banen te leiden zal de politie de komende dagen preventief optreden tegenover de bestuurders. In ernstige gevallen zal er repressief worden opgetreden. Ook de reguliere wegcontrole zal opgevoerd worden. "De grenscontrole zowel op land als op de rivier is ook opgevoerd," zegt de Gewestelijke Politie Commandant hoofdinspecteur Kenneth Bruining tegenover DWT.

Tijdens controle op de rivier krijgt de politie de logistieke assistentie van het Nationaal Leger (NL). Het komt vaak voor dat tijdens feestdagen de mensen een kans wagen en proberen spullen uit Suriname te smokkelen en omgekeerd. Hier zal niet preventief worden opgetreden maar personen die een overtreding begaan krijgen een boete opgelegd en worden hun spullen in beslag genomen. De politie is heel erg alert en doet haar best om smokkelpraktijken te voorkomen. “Tot nu toe is het een gedoogd beleid dat het personenverkeer via de 'back track' plaatsvindt en daar dient men zich aan te houden en geen misbruik maken van de gelegenheid," zegt de GPK. Bruining doet een beroep op de gemeenschap om vooral tijdens de komende drukte goed op te letten in het verkeer en ongelukken voorkomen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,11-12-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics