Nickerie.Net, dinsdag 12 december 2006


Condoommachine hersteld

Kenneth R. Donk, 12/12/2006

NIEUW NICKERIE - “Ik ben blij dat de condoommachine er weer staat", zegt Rob Mooy van Welzijns Instituut Nickerie (WIN). Zijn blijdschap heeft te maken met de condoommachine die zijn stichting Win in samenwerking met het Nickerie Aids Team (NAT) op 1 december onder grote publieke belangstelling in gebruik nam. De machine stond aan de Emmastraat. Nauwelijks twee dagen later werd ontdekt dat de machine gerukt was uit de muur, waar het aan bevestigd was. Intussen is de condoommachine wederom geplaatst, naar zeggen van Rob Mooy: “Muurvast dit keer”.

De lokale gemeenschap reageerde onthutst op deze daad en zelfs uit Paramaribo kwamen er reacties over het onklaar raken van de machine. Volgens Pearl Fräser van het NAT gaat het goed met de verkoop van de condooms. De machine is dagelijks niet uitverkocht, maar schijnt wel in een grote behoefte te voorzien. De organisatie houdt het echter niet alleen bij het verkopen van condooms.

De Aids-voorlichting blijft belangrijk. Zo heeft de stagiaire uit Nederland, Nancy Schram, afgelopen vrijdag op vier VOJ- scholen in Nickerie een enquête gehouden over de bekendheid van aids onder de jeugd. Schram zal de resultaten van dit onderzoek verwerken en in januari 2007 een presentatie houden voor belangstellenden en genodigden.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / De Ware Tijd

, 12-12-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics