Nickerie.Net, dinsdag 12 december 2006


Inzet Buurtmanagers ook tegen spijbelaars

Asha Chaturi, 12/12/2006

NIEUW-NICKERIE - Schooldirecteuren gaan samenwerken met de buurtmanagers. Het doel hiervan is om de scholieren van de straat te houden tijdens schooluren. Indien een scholier nu ergens in uniform gekleed ergens is, krijgt de buurtmanager de bevoegdheid te vragen waarom hij of zij niet op school zit. De gegevens van de desbetreffende scholier wordt opgenomen door de buurtmanager, die op zijn beurt contact zal maken met de leiding van de school waar de leerling staat ingeschreven.

 "Indien wij over vervoer beschikken gaan wij zelf met de leerling naar school," zegt buurtmanager Vikram Bhawan. Als mocht blijken dat de leerling op dat tijdstip les moest volgen en aan het spijbelen was, krijgt hij of zij n leerling voor de eerste keer een waarschuwing of worden de ouders erbij gehaald. Volgens Bhawan zeggen spijbelende scholieren altijd dat ze een vrije lesuur hebben. “Bij navraag blijkt dit in meeste gevallen onjuist te zijn”.

Marlene Lynch, directeur van de Technische school, zegt dat de jongens op haar school tijdens vrije lesuren wel weg gaan bij gebrek aan alternatieven. “Maar het komt ook vaak voor dat de jongens spijbelen en vaker blijven hangen op het cricketveld," zegt Lynch. Ook op de VHK-scholengemeenschap lopen scholieren vaak weg tijdens de lesuren.

VHK-directeur Niermalkoemar Badloe, zegt dat de ouders hiervan op de hoogte gesteld worden omdat zij weten waarmee hun kinderen bezig zijn. Anders blijkt dat te gaan op R.G. Bueno Bibazschool, waar Kenneth Donk de scepter zwaait. Hij zegt dat de leerlingen tijdens vrije lesuren niet op straat gaan, maar gewoon in de klas blijven. Om ook dit resultaat te bereiken heeft Rita Chotoe-Sanchit, onderwijsinspecteur VOJ, met alle schooldirecteuren vergadert en hen kunnen overhalen om de kinderen in de klas te houden. Chotoe juicht dit initiatief toe en zegt dat het een heel positieve ontwikkeling is voor de scholieren.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / De Ware Tijd

, 12-12-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics