Nickerie.Net, dinsdag 12 december 2006


Nickerianen gedecoreerd

Yolanda Ho Asjoe, 07/12/2006

NIEUW-NICKERIE - “Dat ik dit nog zou meemaken, had ik nooit durven denken. Dit was een van mijn mooiste momenten in mijn leven. Desondanks ben ik de mensen dankbaar die mij hebben voorgedragen", zegt de 77-jarige Johannes Allendy. In verband met 31-jaar Staatkundige onafhankelijkheid zijn Allendy en drie andere Nickerianen gehuldigd door president Ronald Venetiaan, als Ridder in de ere orde van de Palm.

Voor de 68-jarige Otto Dewanchand was het een geweldige dag. Hij is trots en zegt dit te hebben verdiend, aangezien hij zijn krachten heeft gegeven aan het Streek Ziekenhuis Nickerie. Onder zijn leiding -Dewanchand heeft zes jaar als voorzitter van het stichtingsbestuur gefungeerd- zijn donoren gezocht voor de aanschaf van moderne apparaturen, waardoor Nickerianen niet meer naar Paramaribo hoefden voor specialistische behandeling.

Ook de 77-jarige Frederik Morsen is blij met zijn decoratie, alsook de 81-jarige Sewharak Pahaladsingh. Allemaal kenmerken ze deze dag als een onvergetelijke. Volgens Pahaladsingh die voorganger is van de Sanatan Dharm, is tenminste een van zijn wensen in vervulling gegaan.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / De Ware Tijd

, 12-12-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics