Nickerie.Net, dinsdag 12 december 2006


Nieuwe ontwikkelingen bij NVB-Nickerie

Asha Chaturi, 07/12/2006

NIEUW NICKERIE - Het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB), afdeling Nickerie, heeft gehoor gegeven aan de klacht van passagiers over de slechte staat van de bus die de route Nickerie-Paramaribo verzorgd. De bus is vervangen door een andere. Al geruime tijd werd de veiligheid van de bus ter discussie gesteld. “Er was zelfs brandgevaar in de bus. Tijdens regentijd lekte de bus en de passagiers werden nat," zegt Lysette Ameerun, een passagier.

Vincent Belgrave, cöördinator van het NVB-Nickerie zegt dat de klachten hem bekend waren en daarom ook gevraagd aan de verhuurder van de bus om een andere in te zetten. NVB huurt de bussen van een particulier bedrijf, waarbij niet direct duidelijk is dat de voertuigen niet helemaal in orde is. Volgens Belgrave komen in januari 2007 twee nieuwe bussen op het trajekt Paramaribo-Nickerie.

Het NVB wil haar werk steeds beter doen, en daarom wordt momenteel ook gewerkt aan de inrichting van het kantoor. De dienst heeft ondertussen meubilair ontvangen voor het kantoor, dat in juni door minister Alice Amafo van Transport Communicatie en Toerisme (TCT) is geopend. De volgende fase is de bemensing van het kantoor aangezien Belgrave het werk alleen moet doen, af en toe ondersteund door Ronny Terhaar, hoofd TCT-afdeling Nickerie. Die versterking van mankracht komt in januari wanneer zes personen van een andere overheidsdienst zullen overstappen naar het NVB.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / De Ware Tijd

, 12-12-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics