Nickerie.Net, dinsdag 12 december 2006


Sleephelling Bigipan gelapt

Shalisha Madarun, 07/12/2006

NIEUW-NICKERIE - Vissers kunnen vanaf afgelopen maandag weer via de plaatselijke sleephelling het Bigi Pan-gebied bereiken. Dit is mogelijk geworden door reparatiewerkzaamheden van de Visserijdienst, het Lands Bos beheer (LBB) en enkele vissers, aan dit hellend samenstel van planken en balken.

Voorheen moesten vissers die de Jamear kanaal binnen wilden varen, tot hun middel in het modder zakken om de boot te slepen over het ondiepe deel en zo hun weg vinden naar dit visrijke gebied. Om deze situatie gerieflijker te maken had De Surinaamse Bank (DSB) twee jaar terug een bedrag geschonken voor het bouwen van een sleephelling, gemaakt van galvaanpijpen. Hierdoor konden de boten makkelijk gesleept worden. Maar zaken liepen anders dan verwacht.

“De helling was niet juist inelkaar gezet, waarbij de bodem van de boten die erover gesleept werden beschadigd raakten”, zegt Djitindra Sewnarain,één van de vissers. Volgens hem hebben de vissers het probleem proberen te verhelpen door de galvaanpijpen te vervangen door planken. Die planken raakten los waardoor weer gevaar ontstond voor de vissers.

Per brief is er weer aan DSB een donatie gevraagd om de helling te repareren, welk verzoek nog in behandeling. Volgens Robby Simson, filiaal houder van DSB-afdeling Nickerie, is de brief ontvangen en doorverzonden naar het hoofdkantoor Paramaribo. Alimoernsid Kartosentiko, hoofd van de Visserij Dienst, hoopt dat de donatie snel loskomt. “Nu zijn er gewoon lapwerkzaamheden verricht maar het is niet wat het wezen moet. Het geld waarmee de sleephelling gelapt is komt van de staat, maar dat is niet toereikend voor een grote reparatie", zegt Kartosentiko.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / De Ware Tijd

, 12-12-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics