Nickerie.Net, vrijdag 15 december 2006  


Eigenaren onbewoonde percelen houden zich niet aan  vergunningsvoorwaarden

Asha Chaturi, 14/12/2006

NIEUW NICKERIE - Onbewoonde percelen in het Nationaal Project worden nog steeds slecht onderhouden. Dat constateert de Commissie Naleving Vergunningsvoorwaarden enkele maanden nadat de eigenaren waren aangeschreven hun percelen te onderhouden. De Commissie is zes maanden geleden gereactiveerd door districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar.

De commissie bestaat uit diensthoofden van verschillende afdelingen van ministeries en staat onder leiding van de politie. Het is de commissie gebleken dat de eigenaren van deze verwaarloosde terreinen in het buitenland vertoeven. Dit fenomeen voltrekt zich ook in een deel van het centrum van Nieuw Nickerie.

De commissie is niet tevreden over de huidige situatie omdat de oproep van de commissie door een groot deel van de mensen is genegeerd. Een deel van de mensen gaf wel hieraan gehoor en hadden hun erven inderdaad schoongemaakt. “Echter is het bij die ene keer gebleven en blijken nu weer onder wied te zijn”, zegt Antonius Winter, ondervoorzitter van deze commissie. De bedoeling is dat de percelen optimaal onderhouden worden. Tegen de eigenaren die zich hier niet aan houden zullen er sancties getroffen worden.

 Maatregelen treffen tegen de eigenaren die in het buitenland vertoeven gaat echter moeilijk. “Om een case af te ronden moeten ze hier lijfelijk aanwezig zijn", zegt Winter. De commissie krijgt ook assistentie van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) en de buurtmanagers bij het schoonmaken van de percelen. Volgens Winter moeten ook de bermen aandacht krijgen. Gebleken is dat een persoon op het Nationaal Projekt oud ijzer opkoopt en deze op de bermen opslaat. Dit bemoeilijkt de vrije doorgang voor weggebruikers die vanwege het smalle wegdek ook van de bermen gebruik maken. Winter zegt dat deze persoon vaker gewaarschuwd is maar hierop geen acht slaat. “Sancties tegen het bezet houden van de berm zullen niet uitblijven”, zegt Winter tenslotte.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,14-12-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics