Nickerie.Net, vrijdag 15 december 2006  


Woning van familie Lalkoe in Henarpolder door brand verwoest

Nikerie -  Gistermorgen is het woonhuis van de familie D. Lalkoe in het wooncentrum Henarpolder in Nickerie door tot nog toe onbekende oorzaak in vlammen opgegaan. Buurtbewoners zagen plotseling rook uit een van de kamers komen. Terwijl er alarm werd geslagen, hebben buurtbewoners tevergeefs met een waterpomp getracht het vuur te blussen. Het toeval wilde dat de sloten aan beide zijden juist op die dag geen water hadden, waardoor de te hulp geschoten buurtbewoners met lede ogen moesten toezien hoe de rode haan het huis op neuten in as veranderde.

Enkele brandweermannen bezig met bluswerkzaamheden.

De Nickeriaanse blusjongens hebben hun uiterste best gedaan om de de brand onder controle te krijgen. Volgens Jennifer, een jonge vrouw van Javaanse komaf, wordt het hoog tijd dat de autoriteiten nu eindelijk brandweerwagens plaatsen in de oostelijke en westelijke polders.

Zo kwaad als zij was, spuugde zij al haar gal uit richting de brandweer die naar haar zeggen toch nog laat was. “Was er een brandweerwagen te Henar gestationeerd, dan zou dit niet zover komen”, zei Jennifer boos.

Het huis van de familie was niet verzekerd tegen brand. Een deel van de inboedel ging in de vlammen verloren. Retna Lalkoe vertelde met een duidelijk verdrietige stem dat zij al haar belangrijke schoolpapieren door deze brand heeft verloren. Bij het uitbreken van de brand was zij samen met haar moeder en oma thuis. De rest van de familie zat op school en aan het werk.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

,15-12-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics