Nickerie.Net, woensdag 20 december 2006


Vier contracten t.b.v. bananensector

Nickerie - Gisteren vond onder het toeziend oog van vice-president Ramdien Sardjoe de ondertekening van vier contracten plaats in de vergaderruimte van het ministerie van Planning en Ontwikkelingssamenwerking (PLOS). De contracten welke gefinancierd worden door de Europese Commissie (EC), dienen ter ondersteuning van de bananensector. Ze betreffen infrastructurele werken en voorzieningen voor de twee bananenplantages van de Stichting Behoud Bananen Sector (SBBS) te Jarikaba en Nickerie.

Het eerste contract betreft de bouw van twee pakstations en is getekend door Waldo Ramdihal namens NAMECO NV, voor een bedrag van Euro 408.000 en het tweede contract betreft de constructie van 10 drainagepompen, ook door NAMECO NV voor een bedrag van Euro 432.000. Het derde contract is getekend door Perry Wolfram namens BROCAD NV/van Dijk voor een bedrag van Euro 520.000 voor de constructie van 17 drainagepompen. Het vierde contract is getekend met het Italiaans bedrijf GAZZINA voor de bouw van drainagepijpen voor een bedrag van Euro 111.000.

Foto : PLOS-minister Rick van Ravenswaay plaatst zijn handtekening onder ťťn van de contracten, die gisteren getekend zijn

Op een later tijdstip zal het ministerie van PLOS een tweede contract ondertekenen met BROCAD/ van Dijk Consortium voor Euro 331.000. Er wordt gewacht op de administratieve afhandeling bij de EC. De EC biedt sinds 2000 ondersteuning aan de bananensector en heeft daarvoor in totaal een bedrag van Euro 20 miljoen gereserveerd. De minister van PLOS, Rick van Ravenswaay, zei dat het de goede richting opgaat met de bananensector en dat dit ten goede zal komen aan heel Suriname. Als gevolg van de reconstructie van de bananenplantages zal er meer geŽxporteerd kunnen worden en zullen de huidige arbeidsplaatsen behouden worden, terwijl er nieuwe gecreŽerd zullen worden. De bewindsman bedankte zijn staf en de EC voor het gedane werk, zodat de deadline van de EC voor de contracten gehaald kon worden. In 2006 heeft de EC voor Euro 5.3 miljoen de bananenindustrie ondersteund. Van dit bedrag is ongeveer de helft aan Surinaamse ondernemers gegund.

Zahier Azizahamad

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suirname

,20-12-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics