Nickerie.Net, woensdag 20 december 2006


Bevoegdheden bestuur stalweide 'on hold' gezet

Beta Debidien, 20/12/2006

NIEUW NICKERIE - “De bestuurlijke bevoegdheden toegekend via de statuten aan het bestuur Koendan Gobardhan van de Veehouders Vereniging in de van Drimmelen en de Co-rantijnpolder in het district Nickerie (VVN), zijn gisteren met onmiddelijke ingang 'on hold' gezet”.

Dat heeft districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar tijdens een vergadering meegedeeld aan de bestuursleden van deze vereniging. De bestuurleden zijn gevraagd om geen gebruik meer te maken van het bestuurlijke bevoegdheden rechtens de statuten. Alles wat nu zal gebeuren in de stalweide, moet via de dc gaan. Hij zal op zijn beurt nauw overleg voeren met de Gewestelijke Politie Kommandant (GPK), Kenneth Bruining. De dc heeft de politie toestemming verleend om ook de administratie overgedragen te krijgen. Intussen heeft de politie bij proces-verbaal alle activiteiten in de stalweide stopgezet. Er is extra benadrukt dat er niets meer mag gebeuren zonder toestemming van de dc.

"Wij gaan nu verder kijken hoe wij de stalweide gaan besturen en beheren. De leden zullen in de komende periode begeleid worden bij het onvangst en uitgeleiden van de koeien.” Volgens de dc was het noodzakelijk dit besluit te nemen, omdat zich in een korte tijd veel problemen hebben voorgedaan binnen het bestuur, waardoor leiding geven aan de weide onmogelijk werd.

“Er werd haast elke week vergaderd waarbij ook leden geroyeerd werden, waardoor je op een gegeven moment ook niet weet wat de vertrouwelijkheid en geldigheid is van het bestuur”. Samen met de politie zal de districtscommissaris zorgen dat er een interim bestuur wordt gevormd totdat de vereniging in februari 2007 een nieuw bestuur gekozen heeft.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,20-12-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics