Nickerie.Net, woensdag 20 december 2006


Felisi verwacht districtsbegrotingen in mei 2007

Asha Chaturi, 20/12/2006

NIEUW NICKERIE - Minister Michel Felisi van Regionale Ontwikkeling (RO) wil de districtsbegroting van Nickerie uiterlijk kei 2007 in zijn bezit hebben, zodat hij die kan doorsturen naar de minister van FinanciŽn. Felisie was het afgelopen weekend in het district, waar hij een ontmoeting had met districtsraadsleden (DR) en de ressortraadsleden (RR). Beide organen vallen onder het ministerie van RO. De minsiter verwacht daarom ook een flinke bijdrage van deze twee instituten in de afronding van de districtsbegroting.

De districtsraad krijgt allereerst tot februari 2007 de tijd om de uitgewerkte plannen van het district door te sturen naar de RR leden. Deze RR-leden hebben dan twee maanden de tijd om de begrotingen op te maken en in mei door te sturen naar de minister van RO. ďDe eerste keer zal het niet zo perfect gaan, maar dit moet ons niet weerhouden om te beginnenĒ, zegt Felisi aan dWT.

Met de decentralisatie van het district zijn de verwachtingen van de bewindsman heel groot. In het kader hiervan -de decentralisatie- komt er een decentralisatiekantoor en zullen betalingen van bepaalde distirictsgelden zoals leges en zegelrecht en vergunningrecht op het districtscommissariaat plaatsvinden.

De minister ziet ook hierin een belangrijke rol weggelegd voor de vijf parlementariŽrs van Nickerie. Zij kunnen de Nationale Assemblee op de hoogte houden van het reilen en zeilen in het district. Ook is het hun taak om de DR- en RR-leden te begeleiden bij het decentralisatieproces.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,20-12-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics