Nickerie.Net, woensdag 20 december 2006


LVV wil studierichting Agrarische Productie in Nickerie

Beta Debidien, 19/12/2006

NIEUW NICKERIE - “Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) wil het komend schooljaar de studierichting Agrarische Productie van het Natin brengen naar het district Nickerie. In dat kader bekijkt LVV samen met het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling naar mogelijkheden hoe deze opleiding te kunnen opstarten in het westen van het land".

Leerlingen nemen een kijkje in het tent van het Natin. Het ministerie van LVV wil het komend schooljaar de studierichting Agrarische Productie.

Dat zei Bidjaikoemar Jhagroe, onderdirecteur landbouw in verband met de opening van de onlangsgehouden landbouwtentoonstelling in Nickerie. Volgens Jhagroe is het noodzakelijk dat kennis aanwezig is om de investeringen in de agrarische sector te helpen bevorderen.

Volgens hem is er een agrarisch credietfonds, welke binnenkort ook beschikbaar zal zijn voor de producenten en verwerkers. Hij heeft de belanghebbenden gevraagd om zo goed mogelijk te participeren in dit project. Het Natuur Technisch Instituut (Natin) was uitgenodigd door het ministerie van LVV om deel te nemen aan de tentoonstelling. "Onze aanwezigheid in Nickerie heeft meer te maken om de schooljeugd - vooral de muloschool leerlingen van de nodige informatie te voorzien over de mogelijkheden van de studierichting Agrarische Productie" zegt Safida Sultan, coördinator van de afdeling van het Natin.

Dit instituut is momenteel ook bezig met een enquéte onder de schooljeugd om na te gaan hoeveel studenten geïnteresseerd zijn in deze studie. "Aan de hand van de resultaten zal het besluit genomen moeten worden over de start van de studierichting Agrarische Productie in Nickerie".

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,20-12-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics