Nickerie.Net, zaterdag 30 december 2006


Arti Mahabal ten grave gedragen

Yolanda Ho Asjoe, 30/12/2006

NIEUW-NICKERIE - De 25-jarige Arti Mahabal is gisterenmiddag onder grote belangstelling ten grave gedragen. Mahabal werd op donderdag 21 december op wreedadige wijze doodgeschoten door haar vriend Sheik Ramdas, die zich volgens na de moord middels ophanging van het leven beroofde.

De familie werd tijdens de begrafenis bijgestaan door vrienden en collegas. Praktijk-docente tevens afdelingshoofd Els Silent vertelde ontroerd hoe moeilijk het is om te geloven dat Arti er niet meer is. “Ze was lief, rustig en behulpzaam. Vooral geliefd onder zowel het personeel als de patienten”, zo beschrijft Silent de overledene.

Volgens verpleegkundig-direkteur Yvonne Meyerhoven, zal het een tijdje duren voor dit groot verlies is verwerkt. “Er zullen momenten zijn, waar er zeker een traantje zal vallen. Vooral op de dag van de beëdiging. Jammer dat zij dat niet meer kan meemaken. Maar wij bidden om kracht om dit te kunnen dragen”, aldus Meyerhoven.

Mahabal heeft de drie-jarige Opleiding voor Ziekenverzorgster met succes afgerond op 5 december. “Dit is niet de Arti die wij kennen”, zeggen zowel collegas als vrienden emotioneel aan de dWT. Volgens hen lijkt de overledene niet tevreden in haar kist en komt dit omdat haar wens niet zou zijn vervuld.

Volgens een familielid wilde Mahabal als een Christen worden begraven. “Waarom dan een singi neti, als ze toch volgens het hindoe ritus begraven wordt", zei een zeer ontroerde nicht. Volgens C.P, een vriendin en collega, gedroeg Mahabal zich geruime tijd vreemd, waaruit ze nu concludeert dat Mahabal op haar manier afscheid had willen nemen. “Ik had nooit aan de dood durven denken”, zegt de vriendin.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /dWT

,30-12-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics