Nickerie.Net, zaterdag 30 december 2006


Gunstgaven voor gouden- en diamanten huwelijken

Yolanda Ho Asjoe, 30/12/2006

NIEUW-NICKERIE - Negentien echtparen hebben de afgelopen periode hun gouden en/of diamanten huwelijk herdacht. Districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar bracht hen namens de President van de Republiek Suriname de felicitaties over. Ook de gebruikelijke enveloppe ontbrak daarbij niet.

De volgende echtparen vielen deze eer te beurt:

Shewdat-Sieuwram

Troenoredjo-Ranoesentono

Ramgolam-Jibodh,

Balaydin-Howmarow Ramdjiawan-Benie

Mohan-Sardjoepersad

Romeo-Van de Lisle

Doelsamsoedi-Troenokarijo

Ramdjiawan-Rambali

Lalkoe-Boedhoe

Thakoer-Mohangoo

Angoelal-Jagan

Ramdin-Djoegan

Kasi-Ramsoender

Madarun-Kalidien

Gajapersad-Jairam

Madiksan-Kramwitana

Pawiroredjo-Redjosetiko

Wongsoredjo-Kidjo

, ,De 70-jarige Leo Thakoer, die op 25 augustus 2006 zijn gouden huwelijk herdacht, was blij met de geste, die liever laat dan nooit aankwam. Thakoer en echtgenote Lila hebben hun dag met een kerkdienst doorgebracht. Bij een terugblik vraagt Thakoer zich af waarom burgers die hard hebben gewerkt voor land en volk geen nette behandeling krijgen. Hij zegt 35 jaar zijn krachten te hebben gegeven aan de toenmalige N.V Surland, nu Stichting Behoud Bananen Sektor (SBBS), als magazijnmeester, maar krijgt niets aan pensioen. Hij en zijn echtgenote Lila moeten zien rond te komen met hun AOV-gelden. Ook Lila Ramgolam-Jibodh is blij met deze waardering. “Als schoonmaakster heb ik 38 jaar gewerkt bij het Ministerie van Justitie en Politie en mijn man als bewaker op school. Met ons karig salaris moesten we zeven kinderen groot brengen en dat is ons ook gelukt”.

Vijftig jaar hebben zij en man lief en leed gedeeld om vandaag met trots te kunnen zeggen: “Ik heb hard gewerkt voor mijn land en gezin, dat doet me echt wel wat”, aldus Lila tegenover dWT.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /dWT

,30-12-2006

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2006. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics