Nickerie.Net, dinsdag 02 januari 2007


Telesur-tarieven onder druk door nieuwe telecomproviders

Martin Redjodikromo, 02/01/2007

Paramaribo - In 2007 komen de Telesur-tarieven voor mobiele telefonie onder druk te staan door de de komst van twee nieuwe telecomproviders. “Het is daarom van eminent belang dat de tarieven voor de nationale telefonie aangepast worden en minstens kostendekkend zijn. Er zijn voldoende calculaties door Telesur gemaakt waaruit blijkt dat er op de dienst Nationale Telefonie verlies geleden wordt”, zei directeur Dirk Currie van Telesur tijdens zijn oudejaarrede aan het personeel. Volgens hem is het tarief voor vaste telefonie in vergelijking met de regio het laagst, terwijl voor mobiele telefonie dat ongeveer gelijk is.

 De Telesur-directeur blijft optimistisch en voorziet dat het bedrijf ook deze uitdaging aankan, omdat doelgericht en kostenbeheersend zal worden gewerkt. Tot en met november 2006 is een financieel resultaat geboekt van ruim 41,2 miljoen US dollar, dat is 4,3 miljoen meer dan het vorig jaar over dezelfde periode. “Als we de cijfers van november extrapoleren naar een jaar, dan zien we dat het verwachtbaar resultaat over 2006 ongeveer 44,5 miljoen US dollar is.” Hiermee wordt ook de staatskas flink bijgevuld; in 2005 was de bijdrage aan de staatskas in totaal 37 miljoen US dollar, terwijl voor het afgelopen jaar exclusief het aandeel in de winst, afgerond die bijdrage wel 28 miljoen US dollar bedraagt.

Voor dit jaar zal er minstens 20 miljoen US dollar worden geïnvesteerd in de infrastructuur van Telesur, zowel in de diepte als in de breedte. Currie zegt dat deze investeringen uit eigen middelen zullen geschieden. Tijdens zijn oudejaars-toespraak vorig week donderdag, memoreerde hij ook de verrichtingen van het bedrijf, die door een sterk collectief optreden zijn gerealiseerd.

Mobiele telefonie is hard gegaan dit jaar, wat ook te merken is aan de verschillende diensten die op dit vlak worden aangeboden zoals: loterijen, live chat via de tv, en quizjes. Het aantal actieve mobiele aansluitingen is nu 319.076. Dit jaar moet voor gsm-abonnee's het jaar worden, waarop internet browsen mogelijk zal zijn via de mobiele zaktelefoon.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / dWT

,02-01-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics