Nickerie.Net, maandag 08 januari 2007


Na jaren weer ‘bron doti’ productie te Nickerie

Nickerie -  De grootondernemer Harry Bridjmohan Jibodh is zo’n vijf weken terug gestart met het produceren van ‘bron doti’ op zijn perceel te South Drain. Hij verklaarde dat het verbranden van modder totdat het roodachtig hard is geworden, jaren terug als fundering werd gebruikt bij de wegenbouw in Nickerie.

Foto 1: Een arbeider heeft net het vuur aangestoken.

Hij is hiertoe overgegaan omdat hij bezig is met een zandconcessie te South Drain, waar de weg die zij hebben aangelegd om zand te kunnen graven, voor een deel nogal drassig is en problemen oplevert tijdens transport. Om dit probleem op te lossen heeft hij al een paar honderd cub ‘bron doti’ zelf geproduceerd. Het proces dat bijkans vijf weken in beslag neemt, kan ook goed gebruikt worden in veestallen en op modderdammen, die bij de geringste regenval onbegaanbaar worden. Ook heeft hij verteld dat de meeste straten van Nickerie ‘bron doti’ als fundering hebben.

 

Foto 2: Grote hoeveelheden modder worden aangevoerd en dichtbij het vuur gedumpt.

Destijds was het Openbare Werken die langs het Corantijnstrand bezig was met de productie hiervan. Het productieproces houdt in; het verbranden van puur modder, waartussen grote blokken hout zitten die op verschillende locaties worden aangestoken. Recentelijk is Jibodh gestart met de productie van een grotere hoeveelheid te South Drain.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

,08-01-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics