Nickerie.Net, woensdag 10 januari 2007


Roekeloze chauffeur beschadigt Henarbrug

Yolanda Ho Asjoe, 10/01/2007

NIEUW-NICKERIE - “Het had een hartje gescheeld of Nickerie zou vijf doden hebben geregistreerd”, vertelt Brichlall Ramjiawan, beheerder van de Henarbrug aan de Ware Tijd. Een personenauto met vijf inzittenden ramde de leuning van de Henarbrug, maandagochtend omstreeks drie uur. Bij dit ongeval werd ongeveer elf meter van de 302 meter lange leuning beschadigd. Ook de elektrische kast in een van de vier torens is zwaar beschadigd, met als gevolg dat de brug niet opgehaald kan worden.

Brichlall Ramjiawan, beheerder van de Henarbrug, bij de beschadigde brugleuning. Een personenauto met vijf inzittenden ramde de leuning van de brug, maandagochtend. De schade is groot.

Volgens Ramjiawan loopt de schade in de miljoenen. Vanaf het houten wegdek van de brug in 1995 is vervangen door een stalen wegdek, wordt met hoge snelheid gereden over de brug. De Henarbrug is officieel in 1984 in gebruik genomen en krijgt maandelijks een mechanische en technische onderhoudsbeurt.

“Tegen de leuning van de brug is in twee jaren tijd al zeven keer ingereden, maar dit is het ergst”, zegt Ramjiawan. Hij vraagt zich af wanneer automobilisten hun rijgedrag eindelijk zullen veranderen.

Sectiehoofd van het ministerie van Openbare Werken, Regio West, Maheswar Badal, heeft de schade nog niet bekeken, maar vindt dat er voldoende verkeersborden zijn, die aangegeven dat automobilisten stapvoets moeten rijden. In de praktijk houdt niemand zich hier echter aan. Om de weggebruikers te attenderen op het gevaar dat de beschadigde brugleuning oplevert, zijn latten en linten geplaatst bij het beschadigd deel van de brug.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,10-01-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics