Nickerie.Net, dinsdag 16 januari 2007


Massaal onderzoek na diagnose tuberculose bij arrestant

Asha Chaturi, 16/01/2007

NIEUW NICKERIE - De diagnose van tuberculose bij een arrestant in het cellenhuis van de politie te Paradise is aanleiding geweest voor massaal onderzoek naar mogelijke besmetting van overige arrestanten en het politiepersoneel. Tuberculose (ook wel TBC) is een vorm van longonsteking. Het begon vorige week bij de opname van die bewuste arrestant in het Dr Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis, nadat een arts bij hem het ziektebeeld had vastgesteld.

De arrestant was al twee maanden in verzekering gesteld. Ressortcommandant Joseph Lecton verklaart tegenover de Ware Tijd al geruime tijd te hebben geconstateerd dat de arrestant lichamelijk achteruit ging en steeds magerder werd. Tijdens een gesprek met de arrestant, klaagde hij van pijn in zijn borststreek. Lecton schakelde vervolgens de ressortarts in, die onderzoek deed en constateerde dat de arrestant aan tuberculose lijdt. De man werd naar het Streekziekenhuis vervoerd, alwaar hij onder politiebewaking is opgenomen en verder wordt verpleegd. Lecton heeft sterk het vermoeden dat de arrestant met de ziekte is ‘binnengekomen’ en deze niet in het cellenhuis heeft opgelopen. Bij overigen zouden nog geen klachten zijn gemerkt.

Vanwege besmettingsgevaar heeft de arts echter voorzorgsmaatregelen getroffen en besloten alle 15 arrestanten en de personeelsleden van het politiebureau naar het laboratorium te verwijzen voor onderzoek. Vanaf vandaag gaan allen, beurtelings naar het laboratorium voor het onderzoek naar mogelijke besmetting met TBC.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,16-01-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics