Nickerie.Net, dinsdag 16 januari 2007


Nederlandse organisatie bevrijdt kinderen uit Indiase bordelen

RIJSWIJK - De organisatie People's Trust Nederland (PTN) die strijdt tegen kinderprostitutie in India, heeft onlangs voor de 1500e keer een meisje bevrijd uit een bordeel. Dat meldde een woordvoerster dinsdag. Medewerkers van de organisatie gaan met verborgen camera's langs bordeelhouders om meisjes op te sporen. In de meeste gevallen doet de politie kort daarna een inval.

Volgens PTN worden de kinderen ontvoerd uit Nepalese bergdorpen en voor circa 400 euro verkocht aan Indiase bordelen waar ze dag en nacht, zeven dagen per week klanten moeten afwerken. Mede door toedoen van PTN zou de politie de afgelopen jaren ruim 250 mensenhandelaren hebben gearresteerd.

Handelaren

Voorzitter Dirk van de Wijngaard richtte People's Trust Nederland in 1990 op. Hij denkt dat de handelaren jaarlijks honderden minderjarige meisjes weglokken om ze te verkopen aan sekshuizen. Mensenrechtenorganisaties schatten het aantal minderjarige prostituees in de grote Indiase steden op 400.000.

Sommige meisjes zijn pas zeven jaar. De misbruikte meisjes kunnen, als ze zijn bevrijd, terecht in speciale opvanghuizen in Kathmandu (Nepal), New Delhi en Bombay. "Na verloop van tijd hebben ze de mogelijkheid om dankzij goed onderwijs en gerichte beroepsopleidingen, zelf een nieuw leven te beginnen", aldus Van de Wijngaard.

www.peoplestrust.nl

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / NU / PTN

,16-01-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics