Nickerie.Net, vrijdag 26 januari 2007


Haags bezoek voor Nickerie

Yolanda Ho Asjoe, 26/01/2007

NIEUW-NICKERIE - Een delegatie uit Den Haag, Nederland, bracht gistermiddag een oriŽntatiebezoek aan de districtscommissaris (dc) van Nickerie, Bhagwatpersad Shankar. De gemeente Den Haag wil van 2007 tot 2011 een nieuw samenwerkingsverband met het district aangaan. De Haagse directeur Bestuurszaken, Steven Broers, en de vier andere delegatieleden kregen van de dc uitleg over het verloop van het decentralisatieproces in Nickerie, dat als pilotdistrict level 3 heeft bereikt en nu infrastructurele werken mag uitvoeren.

Aan de orde kwamen ook zorgpunten als het hoge aantal suÔcidegevallen en alcohol- en drugsgebruik in het district. Glenn Tjon Tjauw Liem, voorzitter van stichting Welzijns Instituut Nickerie (WIN), was bij de ontmoeting aanwezig. Hij zegt dat zeventien afgestudeerde counselors van WIN zich momenteel op verschillende vlakken oriŽnteren om deze problemen in het district te bestrijden.

Volgens de WIN-voorzitter zal het aantal suÔcidegevallen zeker afnemen door de voorlichtingscampagnes en begeleiding van deze hulpverleners. Broers zegde toe dat hij deze counselors in contact zal brengen met Marion Ferber uit Den Haag, die veel ervaring heeft met de voorkoming van suÔcide. Via de uitwisseling van ervaringen kunnen de counselors meer ervaring opdoen en proberen barriŤres te verkleinen.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,26-01-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics