Nickerie.Net, dinsdag 30 januari 2007


Belletje trekken lijdt tot steekpartij

Sharelien: Mam, ik wil niet dood

THALOEN VERWEIJ

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - ‘Mam, ik wil niet dood,’ zei Sharelien (15) uit Capelle aan den IJssel nadat ze zondag werd neergestoken bij een ruzie over belletje trekken. Het meisje is gisteren met succes geopereerd. Sharelien (15) uit Capelle aan den IJssel, die zondagavond werd neergestoken bij een ruzie over belletje trekken in haar woonplaats, is gisterochtend uit het ziekenhuis ontslagen. Ze is met succes geopereerd. Vitale delen werden niet geraakt.

Mourien Arlaud en Tjark Ellis, de ouders van de neergestoken Shareline.

De steekpartij vond rond zeven uur plaats aan de Aďda. Volgens de vader van het slachtoffer had een andere, 13-jarige dochter eerder die dag belletje getrokken bij een 30-jarige straatgenote. Die zou niet van het kattenkwaad gediend zijn geweest. De ruzie die ontstond leidde tot de steekpartij. De politie wil deze lezing nog niet bevestigen. De 30-jarige vrouw is opgepakt.

De familie druppelt gistermiddag binnen in Shareliens ouderlijk huis. Opa, oma, ooms en tantes geven steun aan de ouders, Mourien Arlaud en haar vriend Tjark Ellis.

De vier keer gestoken Sharelien wordt op dat moment aan haar hand geopereerd. Ook liep ze steekwonden op aan schouders en achterhoofd. Mourien Arlaud is aangeslagen. „We vierden gisteren de verjaardag van mijn andere dochter, die dertien werd. Ze ging met vriendinnen naar buiten en samen hebben ze belletje gedrukt bij die vrouw. Twee vriendinnen werden door haar geslagen.’’

De familie beraadde zich daarna op een reactie. Arlaud: „Uiteindelijk zei Sharelien dat ze er wel even naar toe liep. Ze heeft die mevrouw heel rustig benaderd.’’ De vrouw die vmbo-scholiere Sharelien zou hebben gestoken, is geen bekende van de familie, die nog maar net een maand aan de Aďda woont. „Kennelijk voelde zij zich bedreigd door die 10- en 11-jarigen,’’ verbaast Arlaud zich.

Nadat ze werd gealarmeerd door haar zoontje, liep Arlaud naar de woning van de verdachte. Ze worstelde met haar buurtgenote om het mes af te pakken. Vervolgens liep ze met haar gewonde dochter naar huis, waar ze op de ambulance wachtten.

Volgens haar moeder dacht Sharelien na de steekpartij dat ze doodging: „Ze zei: mam, ik wil niet dood. Als ouder sta je machteloos, Je wilt iets doen, maar je kunt niks.’’

Arlaud kan nog steeds niet bevatten dat dit haar ‘wonderkind’, de oudste van drie, overkomt. „Sharelien is een heel spontane, gezellige meid en bij iedereen geliefd. Tegen haar vrienden zeg ik dan ook: wees er voor Sharelien en doe geen gekke dingen.’’

Aan het eind van de middag is er opluchtings: de operatie is goed verlopen. Of de steekpartij blijvende gevolgen heeft, hangt af van de vraag of fysiotherapie aanslaat.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / AD

,30-01-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics