Nickerie.Net, dinsdag 30 januari 2007


India biedt Suriname credit line van 40 miljoen US dollar

door Ebu Jones, 29/01/2007

Paramaribo - India stelt een credit line van 40 miljoen US dollar ter beschikking voor Suriname. Volgens vice-president Ram Sardjoe mag Suriname zelf bepalen waar dit geld aan zal worden besteed. Een eerdere credit line werd gebruikt voor de aanleg van de hoogspanning transmissielijn vanuit Paranam naar Paramaribo. Daarna kreeg Suriname ruim 10 miljoen US dollar voor de bouw van negen nieuwe pompgemalen, geprojecteerd op Clevia, Geyersvlijt, Saramaccadoorsteek, Tout lui faut, Houttuin, Vredenburgweg, Meerzorg, Creola en Beekhuizen.

Sardjoe sprak vrijdag zijn waardering uit voor de vriendschapsbanden tussen Suriname en India, tijdens een receptie ter gelegenheid van 57ste onafhankelijkheidsdag van India. Gastheer was de Indiase ambassadeur Ashokkumar Sharma. Sardjoe ging tijdens zijn toespraak ook in op de historische en culturele band tussen beide landen en het uitdiepen van de diplomatieke relatie met India.

De Indiase ambassadeur stond tijdens zijn toespraak onder andere stil bij de economische relatie tussen de landen. Volgens hem willen verschillende Indiase bedrijven investeren in Suriname, onder andere in de bosbouw-, palmolie- en de landbouwsector. “Er zijn bedrijven uit India die popelen om in Suriname te investeren. De mogelijkheden voor deze bedrijven om zich in Suriname te vestigen, worden nu samen met de overheid bekeken,” aldus ambassadeur Sharma.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Nickerie.Net

,30-01-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics