Nickerie.Net, dinsdag 30 januari 2007


Suriname profiteert van regionaal toerismeprogramma

Ivan Cairo, 30/01/2007

Paramaribo - Suriname doet de komende jaren zijn voordeel met een door de Europese Unie (EU) gefinancierd toerisme-ontwikkelingsprogramma, het Caribbean Regional Sustainable Toerism Development Programme (CRSTDP). Het programma is gericht op economische groei en armoedebestrijding in Cariforum-landen, zegt directeur Armand Li A Young van de Stichting Toerisme Suriname (STS). De doelstellingen moeten onder meer gerealiseerd worden via vergroting van het concurrentievermogen en duurzaamheid van de toerismesector. 

De dames en heren van de Caribbean Tourism Organisation aan de vergadertafel van minister Amafo, terwijl zij nog even een telefoontje pleegt.

 Gisteren hielden consultants van de Caribische Toerisme Organisatie (CTO) een presentatie voor toerismeminister Alice Amafo, terwijl ook onderwijsminister Edwin Wolf is geďnformeerd. De CTO is een van de organisaties die belast zijn met de uitvoering van deelprojecten uit het programma.

Li A Young legt uit dat met de CTO-missie wordt nagegaan en afgestemd aan welke delen van het programma Suriname wil participeren. “We zijn in alle delen geďnteresseerd”, zegt hij. Op het stuk van research, informatietechnologie capaciteitsversterking en training van medewerkers in de toerismesector wil Suriname zeker meedoen.

Voor de uitvoering van het programma dat loopt van 2005 tot februari 2008 heeft de EU uit het achtste Europees Ontwikkelingsfonds (EDF) 8 miljoen euro beschikbaar gesteld. De deelnemende landen moeten uiteindelijk een echte toerisme-industrie op poten zetten waarbij hoogwaardige producten worden aangeboden gericht op specifieke doelgroepen. Er moet niet slechts gestreefd worden naar vergroting van het aantal bezoekers. Lokale spelers zoals kleinschalige hotels en touroperators alsmede de lokale bevolkingen moeten het meest profiteren van het ontwikkelingsprogramma.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Nickerie.Net

,30-01-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics