Nickerie.Net, dinsdag 30 januari 2007


Lichaam Dr. Jozef Siwpersad onder grote publieke belangstelling ter aarde besteld

Den Haag - Afgelopen zaterdag is het lichaam van Dr. Jozef Siwpersad op de begraafplaats Rhijnhof in Leiden ter aarde besteld. Vele prominenten, waaronder de burgemeester Deetman van gemeente Den Haag,  hebben tijdens de begrafenisplechtigheid Jozef Siwpersad herdacht. Tijdens de plechtigheid werd geheel in de stijl van Jozef Siwpersad ook enkele passende zangnummers ten gehore gebracht onder begeleiding van de muziekformatie Avishkaar. De herdenkingsdienst werd geleid door dominee Eerbeek.

Ook in zijn geboorteplaats in Nickerie werd de heer Siwpersad afgelopen zondag gememoreerd in zijn voormalig EBG kerk Moekti Bhawan in Corantijnpolder.

Naast alle drukke maatschappelijke werkzaamheden heeft de heer Siwpersad tot kort voor zijn dood gewerkt aan zijn tweede boek.  Het boek is af en zal volgens zijn familie in de loop van dit jaar worden uitgebracht. Zijn eerste boek is in 1979 uitgebracht onder de titel: De Nederlandse regering en de afschaffing van de Surinaamse slavernij (1833-1863).

Herinneringen aan Nickerie

In samenwerking met Nickerie.Net heeft de heer Siwpersad de afgelopen drie jaren ook een aantal artikelen geschreven onder de titel 'Herinneringen aan Nickerie'. Hij heeft altijd een oproep gedaan ook aan andere Nickerianen om hun herinneringen aan district Nickerie vast te leggen. Uiteraard zal Nickerie.Net doorgaan met zijn oproep om zoveel mogelijk herinneringen vast te leggen. Heeft u een herinnering die u graag wilt delen, stuur deze op naar de redactie van Nickerie.Net: info@nickerie.net.

 

Voor een digitaal condoleance register en rouwpagina's - surf naar www.jozefsiwpersad.nl

Bron/Copyright:

Nickerie.Net

,30-01-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics