Nickerie.Net, zaterdag 03 februari 2007


Back-Track - boot gezonken in de Corantijn rivier: twee doden

Team Nickerie.Net

 

Nickerie - Vrijdagochtend vroeg, omstreeks  half-zes is een boot op de Back-Track route in de Corantijnrivier is gezonken. Bij dit ongeluk zijn twee opvarenden om het leven gekomen.

 

De boot raakte in problemen toen de propellen van de motor vast liep op een vissersnet. Hierdoor kon de boot niet meer meebewegen met de golven en stroomde vol met water. Volgens ooggetuigen was er snel hulp ter plekke van een andere boot, echter was dit voor twee opvarenden te laat.

 

De boot beschikte wel over zwemvesten, maar deze werden niet gebruikt. Volgens ooggetuigen zaten inclusief de stuurman negen mensen aan boord. De twee slachtoffers, waaronder een vrouw van 46 jaar, waren van Guyanese afkomst.

 

De Gewestelijke Politie Commandant heeft een onderzoek ingelast naar de juiste toedracht van dit ongeluk en de gehanteerde veiligheidsregels.  De politie vraagt zich verder af waarom de boot zo vroeg moest uitvaren. Het is niet uitgesloten dat de 'kapitein' van de boot strafrechtelijk vervolgd zal worden.

 

DC Shankar heeft onthutst gereageerd op dit ongeluk en betreurt dat er nu ook doden zijn gevallen. Hij heeft tegelijkertijd zijn woede geuit op de lakse houding van sommige operators van de back-track route. Ook haalde hij aan dat deze route wordt gedoogd, maar mag absoluut niet leiden tot willekeurige regelloosheid. Voor de komende week stond reeds een onderhoud gepland met de operators uit Guyana en Nickerie. Recent heeft de Maritiem Autoriteit Suriname (MAS) nog training georganiseerd voor boot eigenaren voor o.a. veilig varen.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net

,02-02-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics