Nickerie.Net, maandag 05 februari 2007


Stropers riskeren ruim SRD 6.000 boete

Beta Debidien, 05/02/2007

NIEUW-NICKERIE - Twee stropers die in het Bigi Pangebied in de kraag zijn gevat riskeren een boete van ruim zesduizend Surinaamse dollar. De mannen hadden op het moment dat zij gesnapt werden meer dan zestig snippen, reigers en rode ibissen in hun bezit. De wilddieven zijn door de politie in verzekering gesteld en hun jachtgeweren in beslaggenomen.

"Alle jagers weten dat zij het hele jaar door niet mogen schieten op beschermde vogelsoorten", zegt Chanderbhan Dwarka, coördinator van Lands Bosbeheer Nickerie. Volgens hem krijgen de stropers zeker 100 Surinaamse dollar per vogel aan boete opgelegd. Dwarka benadrukt dat de wet ruimte biedt om de zaak buiten proces af te handelen. Het gebeurt vaak dat jagers via de illegale wegen het gebied betreden en heel wat beschermde vogels buitmaken. "We kunnen niet overal op hetzelfde tijdstip aanwezig zijn, omdat het om een vrij groot gebied gaat", legt de functionaris uit. Zijn werknemers zetten zich volledig in om het gebied regelmatig te controleren.

"Heel dom van deze jagers dat zij niet op de juiste en verantwoordelijke wijze omgaan met het gebied, terwijl er voldoende andere dieren en vogelsoorten zijn waarop zij wel mogen jagen", zegt Manbodh, een visser die vaker het Bigi Pangebied betreedt. Hij geeft de wilddieven er de schuld van dat tegenwoordig ook de rode ibissen niet vaak te zien zijn aan de Nickerierivier. Er wordt namelijk flink geschoten op deze sierlijke vogels. De visser is er daarom voorstander van dat LBB actie onderneemt tegen alle onverantwoordelijke jagers en vissers die in het Bigi Pangebied blijven roven.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,05-02-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics