Nickerie.Net, dinsdag 06 februari 2007


Agrarische sector baat bij asfaltering South Drain
Geplaatst: 06/02/2007

Nickerie-  De rehabilitatie van de weg naar South Drain zal het toerisme evenals de agrarische sector ten goede komen. Langs deze weg zijn er landbouwbedrijven, zoals het MCP, die deels in ontwikkeling zijn. Asfaltereing van deze weg kan een bijdrage leveren aan de verbetering van de landbouwproductie in deze gebieden, zegt het PVF assembleelid Soedechand Jairam. Het contract voor het asfalteren van deze belangrijke verbindingsweg is ruim acht weken terug getekend.

Het project wordt gefinancierd door de EU uit de donormiddelen van het negende EDF. Dit groots project is begroot op 3 miljoen euro. De werkzaamheden aan deze weg zullen binnen twee maanden duidelijk zichtbaar zijn. Het is bekend dat dit project in december is gegund aan een buitenlandse aannemer, die kort daarna met de voorbereidingen conform de eisen van start is gegaan.

De voorbereidingen houden onder meer in het opzetten van een bouwplaats langs de weg naar South Drain en het mobiliseren van mankracht en materiaal. Het ministerie van Openbare Werken houdt overeenkomstig de projectvoorwaarden toezicht op de uit te voeren werkzaamheden, terwijl het Engels bedrijf ROUGHTON dat samen met ILACO opereert, als technisch supervisor optreedt. Het is bekend dat vier bedrijven eerder een bod gedaan hadden voor het asfalteringsproject. De lokale aannemer Baitali doet als onderaannemer mee.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ Dagblad Suriname

,06-02-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics