Nickerie.Net, dinsdag 06 februari 2007


Géén openbare toiletten langs de weg naar Nickerie
Geplaatst: 06/02/2007

Nickerie -  Heel veel mensen hebben tegenover DBS hun beklag gedaan dat er bijna of helemaal geen openbare toiletten beschikbaar zijn voor mensen die moeten reizen van Paramaribo naar Nickerie. Ook weten zij niet bij wie en of welke instantie zij moeten aankloppen om dit dringende probleem aan te pakken. Er zijn wel enkele plaatsen, waar de bussen meestal stoppen, maar die zijn van particulieren. De meeste mensen die hiervan last ondervinden zijn passagiers, waaronder seniorenburgers, van de PN- bussen, die in de meeste gevallen wel een sanitaire stop maken.

Er zijn enkele ‘bekende’ plaatsen waar de bussen meestal stoppen, zodat de mensen toch geholpen kunnen worden. ‘Wanneer je naar het toilet moet, moet je het maar inhouden, anders creëer je alleen maar problemen in de bus’, zei een passagier. Hij vertelde dat vanaf hij gebruik maakt van de Oost-West verbinding, men nooit eraan gedacht heeft om enkele, desnoods verplaatsbare, toiletten te installeren.

 Hij vindt het een heel kwalijke zaak daar mannen gewoon langs de weg kunnen urineren en vrouwen niet. ‘Je moet dan mensen gaan verzoeken om van hun toilet gebruik te mogen maken en niet iedereen wil dat’. Hij vraagt zich af waarom men niet bij elk pompstation een openbaar toilet neerzet. ‘Het zou een hele opluchting zijn voor veel mensen die reizen’, aldus de passagier.

Zahier Azizahamad

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ Dagblad Suriname

,06-02-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics