Nickerie.Net, dinsdag 06 februari 2007


Samenwerking Streekziekenhuis Nickerie en Catharina Ziekenhuis Nederland
Geplaatst: 06/02/2007

Nickerie -  In januari is er een delegatie van het drs. L. Mungra Streekziekenhuis Nickerie (SZN), bestaande uit de voorzitter van het bestuur, August Lila, en de algemeen directeur, Ravin Changoer, afgereisd naar het Catharina Ziekenhuis Eindhoven (CZE) waarmee het SZN een samenwerkingsovereenkomst heeft. Het doel van dit bezoek was kennismaking met en introductie van de nieuwe voorzitter van het bestuur, een tussentijdse evaluatie van het uitwisselingsprogramma en om een planning te maken voor de toekomst.

Het was een vruchtbaar bezoek. Beide partijen blikken dik tevreden terug over het afgelopen 1.5 jaar van het uitwisselingsprogramma. Voor het SZN is op paramedische en niet- paramedische diensten profijt binnengehaald. Actiepunten zijn ontwikkeld om de samenwerking voort te zetten op het gebied van trainingen, uitwisseling van medewerkers en materiële hulp. Verder is ook ter sprake geweest het bekijken van mogelijkheden voor het opleiden van specialisten voor het ziekenhuis te Nickerie.

 De commissie van beide ziekenhuizen heeft als huiswerk om een plan in elkaar te zetten, zodat de opleidingen geïmplementeerd kunnen worden. Gezien het karakter van de opleidingen, wat betreft financiering en de werving van kandidaten, zal dit plan op ministerieel niveau besproken moeten worden. Verder is van de gelegenheid gebruik gemaakt om een bezoek te brengen aan AZIVO Zorgverzekeraar, waarmee SZN al een zekere relatie heeft. “Denk maar aan de ambulance die zij hebben geschonken aan het ziekenhuis”, zei Lila. Er zijn wat projecten op stapel zoals trainingen en vernieuwen van het beddenbestand. Dat kan met medewerking van AZIVO uitgevoerd worden, gaf de Stichtingsvoorzitter aan.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ Dagblad Suriname

,06-02-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics