Nickerie.Net, woensdag 07 februari 2007


Guyanese consul bezorgd over back track gebeuren
Geplaatst: 07/02/2007

Nickerie -  De Guyanese consul in Nickerie, Arlington Bancroft, zei in gesprek met DBS dat het lijk van de tweede vermiste maandagmiddag is aangespoeld nabij 74 village aan de Guyanase zijde. Het lijk is reeds afgestaan aan de familie voor begrafenis. Bancroft zei dat het nu echt wel tijd wordt dat beide regeringen samen aan tafel gaan om dit probleem te bespreken en een zodanige oplossing te brengen dat zulks zich nimmer herhaalt. Hij ziet graag dat ook de bootsmannen de nodige veiligheidsmaatregelen strak ter hand nemen en dat elkeen een zwemvest om heeft.

Ook moeten beide overheden erop letten dat behalve veiligheid bij transport, ook human trafficking en andere illegale praktijken die via de back track route plaatsvinden, aan banden worden gelegd. ‘Time has come right for both sides to discuss this matter’, vervolgde Arlington Bancroft. Bancroft zei niet te willen ingaan op de vraag of de back track route verder geordend en gelegaliseerd moet worden, waarbij er ter plekke wordt gevisiteerd. Wel gaf hij aan dat de legale route nog altijd de Canawaima ferry service is die via Southdrain loopt naar Molesoncreek aan de Guyanese zijde.

Hij sprak de hoop uit dat er snel gehandeld wordt. DBS heeft ook vernomen van back trackers dat een prominente TCT medewerker van Nickerie recentelijk amok heeft gemaakt toen hij weigerde een zwemvest om te doen tijdens het oversteken naar Guyana. Dit werd hem niet in dank afgenomen en het liep uit tot een handgemeen. De TCT’er heeft een aanklacht ingediend bij de Nickeriaanse politie. Volgens een informant aan het Corantijnstrand moest deze persoon feitelijk het goede voorbeeld geven aan de rest. Echter is het anders gelopen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ Dagblad Suriname

,07-02-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics