Nickerie.Net, woensdag 07 februari 2007


Hoorzitting voor studenten te Nickerie

Geplaatst: 07/02/2007

Nickerie -  Op zaterdag 3 februari is er een hoorzitting gehouden voor middelbare scholieren van het district Nickerie op het VHK-scholencomplex. Ze werden door districtscommissaris Bhagwatpersd Shankar toegesproken. Hij wees hen op het belang van de hoorzitting en op de mogelijkheid dat zij hun meningen en ideeŽn konden ventileren om te geraken tot een betere welvaart en welzijnssituatie in Nickerie.

Task Force manager Iris Gilliaard, die belast is met het decentralisatiegebeuren, kreeg ook de gelegenheid haar zegje te doen. Districtsadministrateur Jogeswar Nageswar liet middels een presentatie zien wat het doel is van decentralisatie en hoe belangrijk het is dat ook de burgerij hierin participeert. Aan de studenten is ook gewezen vanuit welke hoeken getracht zal worden om een goede districtsbegroting voor Nickerie voor elkaar te krijgen.

Enkele studenten hebben aangevoerd dat zij meer studiemogelijkheden in Nickerie willen en meer bezigheden voor jongeren na schooltijd. Ook zien zij graag dat er meer werkgelegenheid wordt gecreŽerd. De hoorzitting is ook bijgewoond door de drie Nickeriaanse jeugdparlementariŽrs Kajol Tahdil, Raffaellah Slamet en Mitesh Bhaggoe die woonachtig zijn in Paramaribo en hiervoor speciaal naar hun district waren afgereisd. De opkomst van de studenten was niet denderend.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ Dagblad Suriname

,07-02-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics