Nickerie.Net, donderdag 08 februari 2007


Landbouwer Lautan Poeranpersad: Nickeriaanse boeren zijn LVV-beleid Nickerie beu

Geplaatst: 08/02/2007

Nickerie -  Dat Nickeriaanse boeren beu worden van het LVV beleid in Nickerie spreekt voor zich, zegt landbouwer Lautan Peranpersad aan DBS. Hij is van mening dat padieproducenten flink belazerd worden door LVV-ambtenaren. Op ressort Henar is er een LVV kantoor dat om 8 uur open gaat en voor de rest van de dag wordt bemenst door een schoonmaakster. Van de vier ambtenaren zijn volgens Lautan zeker twee van hen niet meer te zien voor de rest van de dag. Hij zegt verder dat van de een bekend is dat hij tijdens ”lanti uren” pick-up rijdt, terwijl de andere arbeiders van SBBS vervoert.

De twee anderen gaan rustig hun privé padieveld bezoeken en de vierde man zijn veestapel. Zo brengen de ambtenaren van LVV hun dag door op ressort Henar, zegt Lautan. Problemen van boeren worden helemaal niet gehoord. Wanneer boeren in dit ressort problemen hebben, moeten zij vaak op mobiele toestellen bellen of rechtstreeks naar LVV Nieuw Nickerie gaan. Op de vraag of er geen ressortleider is, zei Lautan dat er wel eentje is die eens in de blauwe maand te Henar verschijnt. Landbouwers in de directe omgeving vinden het zeer irriterend dat zij zoveel tijd en moeite moeten doen om iemand van LVV te bereiken.

Poeranpersad Lautan vindt het schandelijk dat een LVV’er van wie hij de naam niet wil noemen, met een dienstvoertuig privé landbouwwerkzaamheden uitvoert. Qua MCP zei Lautan dat de MCP directeur liever plaats kan maken voor een hydroloog. Hij zegt over info te beschikken dat men iemand van LVV op die post wil plaatsen die ook niet capabel genoeg is. De vurige landbouwer Lautan en anderen hebben ook gezegd dat zij het niet uitsluiten dat er behoorlijk wat mis is in het financieel beleid binnen LVV Nickerie. “Wij willen een handje helpen met het onderzoek omdat er behoorlijk gesjoemeld wordt met projecten.

 “Moni e mek’ grofu”, zei een zelfverzekerde Lautan aan DBS. Over de huidige LVV coördinator heeft hij echt geen goed woord. Lautan durfde verder uit de doeken te doen dat er een LVV medewerker binnen zeer korte tijd twee tot drie auto’s heeft gekocht met zijn LVV salaris en datgene wat zijn wederhelft op de markt verkoopt. Het wordt hoogtijd dat waardeloze en spookambtenaren op de verschillende ministeries worden ontruimd. Zelfs de DC laat steken vallen in zijn beleid, zegt Lautan.

Hij zit politieke vrienden te beschermen, omdat hij zelf bang is dat hij afgezet zal worden door hogerhand. Dankzij bepaalde figuren heeft de VHP haar zetels in Nickerie verloren, vervolgde Lautan het interview. Alles wat al zeker vijftig jaren in het donker gehouden wordt, moet nu eindelijk naar buiten komen. In dit land is men bang om te praten, maar niet ik, vervolgde Lautan. De waarheid is hard om aan te horen en daarom zal men mij steeds kwalijk nemen, aldus landbouwer Poeranpersad Lautan die het naar zeggen ook niet makkelijk heeft om te overleven in de sector die aan het doodbloeden is.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ Dagblad Suriname

,08-02-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics