Nickerie.Net, woensdag 07 februari 2007


Redactie Nickerie.Net Extra:

Back Track vervoerders krijgen scherpe regels opgelegd

Nickerie - Op dinsdag is er overleg geweest tussen de districtsleiding (DC, Politie) en de booteigenaren. Hierbij zijn de volgende regels opgelegd, waarop scherp gecontroleerd gaat worden:

Transport / smokkel verboden goederen: Booteigenaar / operator is verantwoordelijk voor de lading. Als er illegale middelen worden aangetroffen, is de vervoerder medeschuldig hieraan en zal strafrechtelijk worden vervolgd.

Richtlijnen voor boten:

Gevaarlijke situatie in de praktijk:

De back Track route wordt onderhouden door zowel Surinaamse als Guyanese booteigenaren. Alhoewel de Corantijnrivier volledig tot Suriname behoort, maken Guyanese operators onverhinderd gebruik van de Back Track route. Nu ook de Surinaamse vlag verplicht wordt gesteld, is niet uitgesloten dat ook de Guyanezen onder Surinaamse vlag gaan varen en zich moeten gaan onderwerpen aan de verscherpte regels op deze route.  Omdat veel Surinaamse operators ook samen opereren met hun Guyanese collega's, worden de verdiensten ook gedeeld. Dit uit zich in de praktijk ook, waarbij  halverwege de vaart passagiers van boot moeten wisselen. Alhoewel beide boten als Surinaamse boten worden beschouwd , wordt er in werkelijkheid overgestapt van een Surinaamse naar een Guyanese boot. De situatie is niet altijd ideaal. Door de relatief hoge golven ontstaan levensgevaarlijk situaties tijdens het overstappen midden op de rivier.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net

,07-02-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics