Nickerie.Net, maandag 12 februari 2007


Regering heeft geloof in bananensector

Geplaatst: 10/02/2007

Paramaribo -  Minister Ricardo van Ravenswaay van Planning en Ontwikkelingssamenwerking (PLOS) en Helena Laacso, vertegenwoordiger van de Europese Commissie, (EC) hebben middels het plaatsen van hun handtekening de financieringsovereenkomst ‘Support to the Restructuring of the Banana Sector’ bezegeld. Deze ondertekening heeft gisteren in aanwezigheid van Anand Ramkisoensing, secretaris bestuur Stichting Behoud Bananensector Suriname (SBBS), op het ministerie van PLOS plaatsgevonden. Met deze financieringsovereenkomst zal er geïnvesteerd worden in de bouw van kabelbanen op de bananenplantage te Nickerie en in de bouw van twee pakhuizen voor zowel Nickerie als Jarikaba en een nieuw irrigatiesysteem voor Jarikaba.

Het bedrag dat gemoeid is met dit project bedraagt Euro 1.670. 000. Met het ter beschikking stellen van dit fonds wordt ernaar gestreefd de kwaliteit van de bananen te verbeteren en de productiviteit van de arbeiders te verhogen. Het nieuw irrigatiesysteem zal tevens het water en dieselgebruik verminderen. De duur van dit project is gesteld op ongeveer vier jaren. Volgens Laacso is de EC sedert 2000 bezig de bananensector een ruggesteun te geven. Al bij al heeft de EC voor zover ongeveer Euro 20.000.000 vrijgemaakt voor de wederopbouw van de bananensector in Suriname.

Anand Ramkisoensing gaf te kennen dat de SBBS nu een heleboel vooruitgang gemaakt heeft wat volgens hem heel veel voor de economie van Suriname betekent. Minister Van Ravenswaay gaf aan dat zijn ministerie er alles aan heeft gedaan om samen met de EU-delegatie hier in Suriname maximaal de mogelijkheden te benutten die de EU biedt in de subsector bananen en in de subsector rijst wat betreft de financiering. De bewindsman gaf te kennen dat zijn ministerie heel graag ziet dat er snel gereageerd wordt op de verzoeken van zijn ministerie, om zaken gaandeweg vlot te doen verlopen. Hij gaf aan dat de regering geloof heeft in de bananensector en dat de cijfers die zij nu hebben er niet om liegen.
Santi Sieuw

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ Dagblad Suriname

,10-02-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics