Nickerie.Net, dinsdag 13 februari 2007


WWF Communications Officer Jerrel Pinas:

Milieu vervuiling, stropen en aanleggen van oneigenlijke waterwegen catastrofaal voor Bigi Pangebied

Geplaatst: 13/02/2007

Nickerie -  WWF heeft genoten van de viering van World Wetlands Day 2007 in Nickerie, daar tijdens de festiviteiten in dit district het Bigi Pan wetland een centrale plek in het geheel innam. Samen met de partners, Natuurbeheer en CELOS, heeft WWF Guianas d.m.v. interactieve spelletjes een deel van de Nickeriaanse jeugd en volwassenen kunnen inlichten over het belang van natuurbescherming, met heel bijzondere aandacht voor de Bigi Pan. WWF vond de reacties van het aanwezige publiek, en vooral de schooljeugd, overweldigend.

De Bigi Pan staat internationaal bekend om de enorme rijke biodiversiteit, juist omdat duizenden en verschillende soorten trekvogels een veilig onderkomen vinden in de Bigi Pan voor het leggen van eieren. Het gebied is volgens Jerrel Pinas een groot trekpleister voor birdwatchers en natuurtoeristen, die van ver komen om te genieten van de prachtige flora en fauna op deze rustige plek in Suriname. Echter, er treden grote verstoringen op in dit internationaal belangrijk gebied. “Het stropen van vogels vooral de Rode Ibis, en andere dieren, en het vernietigen van de Bigi Pan door vervuiling met plastiek en het aanleggen van oneigenlijke waterwegen, zal uiteindelijk leiden tot het uitsterven van vogelsoorten, verlies van inkomsten voor mensen en tot een regelrechte catastrofe in de Bigi Pan.”

 Daar WWF de ecologische en economische waarde van dit prachtige kustgebied onderstreept, roept zij de Nickeriaanse bevolking op om als wachters en ambassadeurs voor dit gebied op te treden. “Hierdoor zullen jullie een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Nickerie en ook aan die van Suriname”, aldus Jerrel Pinas, communicatie officer bij WWF Guianas.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ Dagblad Suriname

,13-02-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics